TERUGBLIK: Helmond Sport – De Graafschap (0-4)

Je hebt slechte wedstrijden. Je hebt hele slechte wedstrijden. En de overtreffende trap was Helmond Sport gisteren. Toch fijn dat we tegen het slot van de competitie nog even getrakteerd worden op misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen.
De Graafschap – dat zelf ook niet niet groots speelde – kon zonder douchen de bus instappen met een 0-4 overwinning en voor hen drie cruciale punten in de pocket.
Waar het bij Helmond Sport mis ging? Eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal. De Graafschap kon kinderlijk eenvoudig door de Helmondse defensie heen voetballen, daar waar Helmond Sport vaak noodgedwongen de lange bal hanteerde. Daar mocht de 1 meter 69 grote Seys het uitvechten met de boomlange centrumverdedigers van de Graafschap.

Helmond Sport had geluk dat de enige vrouw die wél weet wat buitenspel is gisterenavond op De Braak te vinden was, want al binnen had kwartier had de Graafschap het net tweemaal laten bollen, maar twemaal gebeurde dat vanuit buitenspelpositie. Dat werd in beide gevallen uitstekend geconstateerd door de vrouwelijke asisstent scheidsrechter.
Toch leek ze er enkele minuten later naast te zitten, toen Van Heertum een vrije trap binnen knikte. Deze goal had eveneens een nadrukkelijke lucht van buitenspel om zich heen, maar nu bleef de vlag omlaag.
Voor rust zou het ook nog 0-2 worden, want Van der Sluijs legde de rode loper uit voor de toen al ingevallen Onal, die zo’n 20 meter met de bal mocht lopen, helemaal tot aan het doel van Havekotte, waar hij de bal ook in schoot.
Onal zou overigens niet de enige wissel zijn, want na ‘n klein half uur maakte Swinnen een statement en wisselde tweemaal: Breugelmans en De Bie werden uit hun lijden verlost.
Effect had het allemaal niet meer, want ook in de tweede helft gebeurde er nauwelijks iets. Aan Helmondse zijde althans. De Graafschap scoorde wel nog tweemaal. Beide treffers werden op schitterende wijze gescoord en in beide gevallen was het Neghli die de goal voor z’n rekening nam.
Weinig woorden meer aan vuil maken. Nog twee speelronden en dat zit de ellende er weer op!