TERUGBLIK: Jong Ajax – Helmond Sport (0-1)

??? ??????? ???? ????, ???? ??? ?? ‘? ??????? ??????? ?? ???? ??? ???? ???? ?????? ?? ?? ??????? ??? ????????????? ???? ?????, ??? ???? ?? ??? ???? ?????: ????????? ???????. ?? ??? ??? ??? ????????, ???? ????? ?? ??????????? ??? ????? ?? ???????? ?? ???? ??????? ????? ?? ?? ???????? ??? ?-? ??? ???? ????.
De tot gisterenavond tegenvallende resultaten hebben hun weerslag op het aantal supporters bij uitwedstrijden als deze. Laten we het erop houden dat Helmond Sport zelf – inclusief de bankspelers – beter vertegenwoordigd was, dan de supportersschare. Het is sowieso niet vreemd dat Jong Ajax uit al snel geskipt wordt, want meer dan eens is er gezeik daar om een verkeerd gelaten scheet. Daar was gisteren overigens geen sprake van – voor het eerst – want er was zowaar een plek op de toch al volle thuistribune gereserveerd voor het vijftiental Helmonders.
Swinnen had gisteren dezelfde elf namen in dezelfde formatie aan de aftrap staan, die de week daarvoor zo knullig verloren van TOP Oss. Diezelfde formatie begon ijzersterk aan de wedstrijd, want met net een minuut op de klok vond Van Ooijen de linker van Lieftink. Laatstgenoemde schoot met de buitenkant van de voet prachtig raak. Een beetje keeper pakt hem, een broekie van Ajax blijkbaar niet, maar al met al een lekkere goal.

Na de hele vroege 0-1 was het vooral jong Ajax dat de bal in de ploeg had, maar verder dan een aantal afstandsschoten van Regeer kwamen de Amsterdammers niet. Helmond Sport had daarentegen via Van Keilegom en Kaars wel grote kansen laten liggen. Ondanks de voorsprong was het einde van de eerste helft een vervelende voor Helmond Sport en dan met name voor Peter van Ooijen. Hij moest op slag van rust geblesseerd het veld verlaten. Die zijn we naar alle waarschijnlijkheid wel een aantal weekjes kwijt.
Waar de eerste helft vervelend ophield, begon de tweede vervelend, want nog geen twee minuten na rust moest ook Eros Maddy de strijd staken. Het is te hopen dat het meevalt, want met het programma van de aankomende weken heb je die twee echt wel nodig. Jong Ajax was lang niet in staat om echt kansen bij elkaar te voetballen, ookal omdat Tom Beugelsdijk achterin alles weghaalde en Van den Eynden weer een prima pot stond te verdedigen.
Toch zouden de Amsterdammers nog één grote kans krijgen, Misehouy draaide zich knap vrij, maar produceerde een makkelijk te stoppen bal voor Havekotte, die het verder opvallend rustig had op de Toekomst.
Al met al een lekkere overwinning die je met het oog op de wedstrijd van volgende week vrijdag goed kan gebruiken, want dan is Willem II de tegenstander op de Braak.