TERUGBLIK: Heracles Almelo – Helmond Sport (2-0)

??? ?? ????????????? ?? ??.?? ??? ??? ????????? ???????? ??? ???????? ??? ?-? ???????? ?????, ??? ?? ?? ?????? ???????? ????????? ???: ‘???????’. ??? ???????? ????????? ?????????????? ??? ?? ???? ??? ???????? ?? (!) ??????? ??? ??? ??????? ???????. ??? ??? ??? ??? ?????? ??? ???????? ?? ????????????? ?????? ?? ??? ?????? ?? ?????-?????? ???????? ????????.
Allereerst even de nodige credits aan de gastheren uit Almelo: een mooi doek (?) bij de ingang van het uitvak waarop we welkom geheten werden en gratis koffie en broodjes voor iedere supporter. Met recht een gastvrij ontvangst waar menig club nog wat van kan leren.
Heracles gaf niet alleen het voorbeeld als het aankomt op hoe je supporters ontvangt, een tiental Heraclieden gaf een elftal Helmonders ook het voorbeeld op het veld en dat is een pijnlijke constatering.

Natuurlijk heeft Heracles meer kwaliteit in het elftal en natuurlijk zal het vertrouwen bij hen groter zijn, maar als je tegen een man minder nog steeds niet durft te voetballen en er voor kiest om vooral tegen te houden, dan is het einde wel een beetje zoek.
Heracles creëert in de eerste paar minuten gelijk een aantal kansen. vooral Laursen was een aantal keer gevaarlijk dichtbij. Helmond Sport had weinig in de melk te brokkelen het eerste kwartier, totdat Ouahim hard doorging op Van den Eynden. Zo hard dat hij met een directe rode kaart kon inrukken. Een prent uit de categorie ‘je kan hem geven’.
Met een man meer was het zoeken voor Heracles en daar wist Van Keilegom bijna van te profiteren.
Daarna waren de kansen voor Heracles, maar mede dankzij een geweldige reflex van Havekotte bleef het 0-0 tot aan de rust.
Die 0-0 zou niet lang stand houden in de tweede helft, want een vrije trap halverwege de Helmondse helft werd binnengeknikt door Schoofs, die aan de aandacht van Van der Meer was ontsnapt.
Swinnen stapte over van 5-2-3 naar 4-3-3, want als het kalf verdronken is, dempt men de put.
Dat leverde wel dreiging op, maar geen echte kansen, al was Kaars wel nog twee keer in de buurt van een goal.
Scoren zouden de Helmonders niet meer, maar Heracles wel. Na een ingooi kon Nankishi uit de rug van Van der Meer – die kennelijk geen zin heeft in een ereronde in onderbroek voorlopig – lopen en hard binnenschieten.
2-0 tegen een team dat bijna de hele wedstrijd met een man minder speelt, zonder dat je zelf ook maar aanspraak gemaakt hebt op een resultaat, is ronduit beschamend. Dat is een mening die door de aanwezige achterban gedeeld wordt, want na de wedstrijd schalmde er een luide ‘Swinnen rot op’ uit het uitvak.
Daarmee is het lek niet meteen gedicht, het probleem ligt weldegelijk breder dan bij de trainer alleen, maar het staat wel als een paal boven water dat de oefenmeester onder druk staat, zeker nu de negativiteit en het cynisme weer toeneemt.