TERUGBLIK: Helmond Sport – TOP Oss (1-3)

Het was er weer eentje uit de categorie ‘om snel te vergeten’. Helaas al de zoveelste dit seizoen, want Top Oss was in Helmond met 1-3 te sterk vandaag. De omstandigheden waren verre van optimaal, maar wat Helmond Sport met uitzondering van een periode in de eerste helft liet zien, was beneden alle peil.
Een volwaardig elftal op het veld en zelfs drie veldspelers op de bank. Het lijkt een vanzelfsprekendheid, maar het recente verleden bewees het tegendeel.
Helmond Sport kwam goed gemutst voor de dag, want het scheelde centimeters of Arno van Keilegom had voor de 1-0 gezorgd. Na goed voorbereidend werk van Goselink belandde zijn schot via de vingertoppen van Alblas tegen de onderkant van de lat.
Oss toonde zich veerkrachtig, want na 5 minuten waren zij eveneens dichtbij de openingstreffer. Het is te danken en snel uitkomen van Havekotte dat het bij 0-0 bleef.

Helmond Sport bewees de bovenliggende partij te zijn en kreeg loon naar werken. Een goede voorzet van Van der Sluijs kwam bij Seys terecht, die in drie instanties de reflexen van Alblas testte. Laatstgenoemde had geen antwoord op de daaropvolgende corner, want die werd door Seys direct het doel ingedraaid.
Oss kwam na ‘n half uur spelen op gelijke hoogte dankzij Kaj Tejan. De kale spits ontdeed zich van Breugelmans, die daarbij geblesseerd raakte aan de schouder. Een overtreding was het volgens scheidsrechter Eijgelsheim – die op wel meer dubieuze beslissingen te betrappen was – niet.
Tejan combineerde in de zestien en had de bal voor het intikken, ook omdat Breugelmans dus ontbrak bij deze aanval.
Na de gelijkmaker kreeg Oss de controle over de wedstrijd, maar gescoord werd er niet meer: een 1-1 stand dus.
Na rust een stuk minder enerverende wedstrijd waarin Helmond Sport machteloos was aan de bal. Het is niet zo dat Oss de kansen aaneen reeg, maar toch zouden ze na rust de 1-2 en 1-3 maken.
Vooral de 1-2 was van grote schoonheid: Tejan werd ingegooid, trok naar binnen en schoot met links prachtig raak in de verre bovenhoek.
De spits zou later zijn hattrick compleet maken, nadat hij een dramatische terugspeelbal van Dylan Seys onderschepte en die zo in het lege doel kon schuiven.
Een kansloze wedstrijd tegen wederom een club uit de staart van de ranglijst. Je krijgt een soort déjà-vu naar het begin van het seizoen, waar Helmond Sport ook niet thuis gaf tegen de kleinere club. Nogmaals: de omstandigheden waren verre van ideaal, zo stonden er maandag slechts 6 spelers op de trainingsveld, maar wat Helmond Sport liet zien vanavond was van een bedenkelijk niveau.