TERUGBLIK: Jong PSV – Helmond Sport (2-0)

Het is weer zo’n seizoen voor Helmond Sport, want ook de derde wedstrijd van dit kalenderjaar gaat verloren. Op de Hertgang was Jong PSV vandaag met 2-0 te sterk in een vrij kansloze wedstrijd aan Helmondse zijde.
Ongekende luxe voor Wil Boessen, die vandaag evenveel wissels als basisspelers tot zijn beschikking had.
Een nagenoeg fitte selectie betekende dat de plek van rechter centrale verdediger werd ingevuld door De Bie. Lion maakte zijn rentree op ‘zes’ en zag debutant Defise naast hem starten, waardoor er dus geen plek meer was voor Vereijken en Beekman.

In het begin van de wedstrijd leek het een gelijkopgaande eerste helft te gaan worden, want nog voor de eerste vijf minuten op de klok stonden, werd Jong PSV dreigend voor Havekotte’s goal en had Goselink met een slechte aanname al een dreigend moment om zeep geholpen.
Het moment van Goselink zou zo’n beetje het meest dreigende moment blijken in de eerste helft. PSV nam de controle in de wedstrijd en creëerde de nodige kansen. Havekotte voorkwam een aantal keren een doelpunt, maar moest toch één keer vissen. Een corner werd door Fode Fofana ingekopt bij de eerste paal. Het leek een kansloze poging, maar via een grabbelende Havekotte verdween de bal toch in het doel.
1-0 bij rust dus en daar is op basis van het spelbeeld helemaal niets op af te dingen.
Waar de eerste helft op hield, ging de tweede helft verder, min of meer.
PSV bouwde aan het begin van de tweede helft de score uit, na een goede voorzet van Leysen kon Nassoh knap binnenwerken.
Helmond Sport probeerde nog vanalles met een karrevracht aan wissels, maar helpen deed het allemaal niet en dus wint Jong PSV dikverdiend met 2-0.