Terugblik: Helmond Sport – FC Dordrecht (1-2)

Een gehavend Helmond Sport heeft vanavond een valse start van het nieuwe voetbaljaar gemaakt. In eigen huis was de rode lantaarndrager met 1-2 te sterk, in een weinig enerverende wedstrijd.
Een sterk gehavend Helmond Sport aan de aftrap dus. Zo ontbraken Goselink en Lion in de basis. Dat betekende de eerste basisplek voor Seys en daarnaast weer eens in kans in de basis voor Vereijken. Boessen had beperkte wisselmogelijkheden als gevolg van de grote lijst afwezigen. Dat werd in de 1e minuut alleen maar erger, want toen lag Houttequiet al met een blessure op de grond.
In de eerste helft zagen we een wedstrijd tussen twee ploegen die lieten zien waarom ze staan waar ze staan. De hoogtepunten waren schaars. Dordt-spits Meijer werd eenmaal gevaarlijk nadat Fosu-Mensah over de bal heen maaide. De Helmondse hoogtepuntjes waren in meerdere mate aanwezig, zo was Seys met twee afstandsschoten dichtbij.

De grootste kansen kwamen in de blessuretijd. Bossin gaf een draak van een pass en pakte het daaropvolgende schot van Van Keilegom. De corner die daar op volgde kwam voor de voeten van Reith, die met een geweldige poeier de kruising raakte. Geen goals en dus rusten met de brilstand.
In de tweede helft zagen we hetzelfde als in de eerste helft, met het verschil dat er nu wel goals zouden vallen. De net ingevallen Conteh schoot met zijn eerste balcontact de bal achter Havekotte.
Lang kon Dordrecht niet genieten van de voorsprong, want Vereijken lanceerde vanaf de aftrap Breugelmans, die hem ineens op de pantoffel nam en hem achter Bossin schoot.
Na de 1-1 was het opnieuw Helmond Sport dat het meest dreigend aan de bal was, ondanks dat Van Keilegom al was uitgevallen met een open gezicht na een botsing met Bossin. Toch was het FC Dordrecht dat aan het spreekwoordelijke langste eind trok. Een afstandsknal van Vermeulen werd matig verwerkt door Havekotte en de rebound was een prooi voor Stijn Meijer.
Ondanks een slotoffensief werd Helmond Sport niet meer echt gevaarlijk en dus gaat deze wedstrijd jammerlijk en onnodig verloren.