TERUGBLIK: Helmond Sport – TOP Oss (1-1)

Helmond Sport heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2020-2021 afgesloten met een 1-1 remise tegen Top Oss.
In een weinig enerverende wedstrijd kwam Oss op slag van rust op voorsprong en maakte Duijvestijn vlak voor tijd de gelijkmaker.
Boessen had in de opstelling twee wijzigingen ten opzichte van afgelopen zondag: Loukili nam plaats op de bank, waardoor Bastiaans het mocht laten zien. Daarnaast stond Robin Mantel op goal. Het ED berichtte gisteren al dat aanstaande woensdag tweede keeper Rowen Koot op doel en dat betekent dus dat Stijn van Gassel zijn laatste wedstrijd voor Helmond Sport gekeept heeft.
Daarmee komt een einde aan een tijdperk van 8 jaar Van Gassel bij Helmond Sport. Als je een speler nou gunt om een publiekswissel te krijgen in een afscheidswedstrijd, dan is het Stijn, maar de realiteit is helaas anders.
Linksom of rechtsom verdient deze op en top clubman natuurlijk nog een waardig afscheid, mét publiek.

Afin, er werd ook nog gevoetbald vandaag. Ten minste… dat probeerden Helmond en Oss weldegelijk, maar echt uit de verf kwamen de voetballende plannen niet.
De kansen, voor hoe ver aanwezig, waren toch wel voor Oss. De grootste was voor Mart Remans, die Van der Sluijs uitkapte, maar zag dat Mantel een goede redding in huis had op zijn inzet.
Op slag van rust tekende Leidsman voor de 0-1 voorsprong. Hoe die goal tot stand kwam is mij een raadsel, omdat er een zekere supporterscoördinator hinderlijk voor m’n neus liep op het moment van scoren. Kan gebeuren, maar dit houden we natuurlijk wel in ons achterhoofd!
Het was pover bij Helmond Sport, ook in de tweede helft. Oss had de score via Leidsman en Van der Heijden al kunnen verdubbelen, maar de lat en een redding van Mantel stonden dat in de weg.
Een heus slotoffensief van Helmond Sport was wat volgde en daarin tekende Lance Duijvestijn voor de gelijkmaker.
Net daarvoor had Geens al met een uitstekende reflext Jelle Goselink van de 1-1 afgehouden, maar even later was hij dus alsnog kansloos.
Helmond Sport rook bloed en zette nog aan voor de 2-1. Jordy Thomassen had daarvoor nog de grootste kans, maar hij produceerde een rollertje dat makkelijk door Bo Geens opgeraapt kon worden.
Een puntendeling dus met nog één potje te gaan… en wat voor eentje. Uit naar de Vijverberg, tegen de Graafschap, dat zal moeten winnen om promotie veilig te stellen.
Wordt vervolgd….