TERUGBLIK: Go Ahead Eagles – Helmond Sport (4-1)

Go Ahead Eagles – dat vandaag gestoken was in een prachtig retro tenue – heeft de laatste kansen voor Helmond Sport aan diggelen geschoten. Hoewel het er na 25 minuten nog heel goed uit zag voor Helmond Sport, leek Go Ahead toch simpelweg een maatje te groot vanmiddag. Desondanks mag je stellen dat de 5-1 einduitslag een behoorlijk geflatteerd karakter heeft.
Vanaf het allereerste moment zag je dat het een lastige wedstrijd ging worden: Go Ahead Eagles had veel de bal en als Helmond Sport dan eens de bal had, werden ze vaak al diep op eigen helft vastgezet.
Daar tegenover staat dat Helmond Sport zonder bal prima stond. De gevaarlijkste momenten van Go Ahead Eagles kwamen uit dode spelmomenten. Sam Beukema was met een kopbal op de lat nog met een dichtst bij de openingstreffer.
Waar het wachten leek op een voorsprong van Go Ahead Eagles, was het toch Helmond Sport dat zich ineens meldde voor het doel van ‘record-keeper’ Gorter. Eersteling raakte de bal kwijt waardoor Goselink er met twee collega’s uit kon komen tegen twee verdedigers van Go Ahead Eagles. Goselink legde prima af op van Keilegom en laatstgenoemde schoof de bal goed onder Gorter door.
Lang zou Helmond Sport niet van de voorsprong mogen genieten, want de eerste de beste keer dat Go Ahead zich meldde voor het Helmondse doel was het vissen geblazen voor Van Gassel: Brouwers kon ondanks een verkeerde aanname zijn collega Van Hoeven bedienen en hij benutte dit buitenkansje.

De tweede helft begon slecht voor Helmond Sport. Een talmende Van Hoorenbeeck leverde in bij Hendriks, hij vond op zijn beurt Van Hoeven en zo zette de buitenspeler de Eagles weer op voorsprong.
Na die voorsprong rechtte Helmond Sport goed de rug, maar het ontbrak Helmond Sport aan een goede eindpass om het Go Ahead echt lastig te maken.
Halverwege leek Helmond Sport een gigantisch voordeel te krijgen voor het restant van de wedstrijd, want scheidsrechter Güzübüyük floot voor natrappen van Botos, maar tot ieders verbazing stuurde hij de Griek niet met rood van het veld af, maar gaf hij slechts geel.
Diezelfde Botos, die dus niet meer op het veld had mogen staan, was even later belangrijk voor Go Ahead, want hij bediende Brouwers die de 3-1 tegen de touwen te schieten.
Bradley van Hoeven maakte zijn hattrick nog compleet met een prachtige goal en later zou Lucassen nog tekenen voor de 5-1 einduitslag.
Een pijnlijke en vervelende middag dus, die tevens einde seizoen betekent.