TERUGBLIK: Helmond Sport – Telstar (2-2)

??? ????????? ??? ???? ????????? ?? ??? ?? ??? ??????? ??? ??????? ??? ???????? ??? ???? ???? ???????????. ??????? ????? ????? ??? ?-? ??????????? ?? ?? ??? ??????????. ??????? ?????? ?? ????? ??? ??????? ??? ???????? ???????? ?????.
De verwachtingen waren hooggespannen op voorhand. Helmond Sport had voor gisteren immers de laatste drie thuisduels gewonnen zonder daarin een tegentreffer te hoeven incasseren. Dat laatste werd tegen Telstar al na ‘n dikke tien minuten onmogelijk: Van Vlerken was Blackson volledig kwijt, waarna laatstgenoemde ook Kreekels te snel af was en Giousis een niet te missen kans bood.
Helmond Sport had sowieso niet veel te vertellen tegen een goed georganiseerd Telstar. De thuisploeg kreeg in het eerste bedrijf één echte kans: na goed jagen van Maddy werd Kaars in stelling gebracht. Zijn voorzet richting Goselink – die de bal voor het intikken zou hebben – was echter net te scherp.
In de tweede helft kwamen de Witte Leeuwen razendsnel op 0-2. Na half tot niet ingrijpen van zo’n beetje het halve elftal was het David Min die de verdubbeling van de marge op het scorebord zette.

Na de 0-2 werd Helmond Sport pas echt wakker. Wat dan helpt is een snelle aansluitingstreffer en die kwam er ook: een puike pass van Lieftink werd door Kaars omgetoverd tot doelpunt. De rest van de hulp op weg naar het gelijke spel kwam van Telstar zelf. Na ‘n uur spelen kreeg Giousis kortsluiting: hij trapte Lieftink na en kon inrukken.
Een slotoffensief dat bestond uit ballen de zestien in pompen leverde aanvankelijk weinig op, tot minuut 93. Een voorzet viel gelukkig voor Lieftink, die eerder bij de bal was dan Koeman en ‘m zo binnen kon frommelen.
Zo delen Bob Peeters en Mike ‘galbak’ Snoei de punten. Beide heren lagen gaandeweg de wedstrijd nog met elkaar in de clinch. Peeters liet Havekotte een blessure faken om zo z’n elftal toe te spreken, tot ongenoegen van Snoei, die na de wedstrijd met z’n arrogante toontje zijn afgrijzen hierover bekend maakte. Toegegeven: chique is het allerminst, maar zijn uitspraken zijn nogal hypocriet als je zag er de laatste 10 minuten elke minuut wel een Telstar speler met een blessure of kramp op de grond lag.
Afin, al sinds november ongeslagen in eigen huis en dat zijn bemoedigende statistieken