TERUGBLIK: Helmond Sport – Jong PSV (3-0)

??? ??? ?????? ?? ?? ????? ???? ?? ???? ??? ??. ?? ???????? ?????????????? – ?? ?? ??? ?????? ???? ??????? – ???? ???? ??? ?????? ????????? ????? ?????????. ???? ???? ??????????? ??? ??????? ????? ?? ?????? ?????????? ????????? ?????.
Dat Helmond Sport het sinds de komst van Peeters defensief aardig voor elkaar heeft (al was afgelopen maandag een uitzondering op die regel), bleek gisteren maar weer eens. In een wederom ‘nieuw’ centrum – bestaande uit Kreekels en Van den Eynden – hadden de gastheren eigenlijk weinig te duchten van een erg jong beloftenelftal uit Eindhoven.
Defensieve soliditeit is an sich niet nieuw. Het zorgvuldig omgaan met de kansen wat Helmond Sport gisteren deed is dat wel. In de twintigste minuut jagen Vankerkhoven en Van Keilegom goed door, waardoor laatstgenoemde Maddy weg kon steken. De in de basis teruggekeerde buitenspeler trok op zijn beurt de bal goed terug op Goselink, die met een fraaie uithaal de 1-0 ruststand op het bord zette. PSV had nog wel een aantal kansjes, maar steeds lag Havekotte een Eindhovense goal in de weg.

In de tweede helft kwam een getergd Helmond Sport uit de kleedkamer. Dat zorgde ervoor dat nog voor het uur de wedstrijd beslist was. Eerst draaide Goselink goed weg bij zijn directe man waarna hij de lange hoek vond en niet veel later zette Kaars met een prachtige steekpass een aanval op die via Culhaci bij Van Keilegom terecht kwam, die ‘m voor het intikken had.
Al zes thuisduels op rij verliest Helmond Sport niet (4W 2G) en dat treft, want aankomende vrijdag wederom een thuisduel. Het verrassend presterende Telstar komt dan op bezoek op de Braak.
Niet alleen het eerste elftal kwam gisteren in actie, want ook de Helmond Sport veteranen speelden een wedstrijd. De tegenstander was een talentloos bij elkaar geraapt zooitje supporters. Tot ieders verbazing waren het de bezoekers – ondanks het ontbreken van enkele vedettes – die de wedstrijd wonnen met 3-6 (???).