TERUGBLIK: Helmond Sport – MVV (1-2)

Veel stof tot napraten: de reeks ongeslagen thuisduels is ten einde, een seizoen dat nu echt over en uit is, teleurgestelde kaartloze fans, paniekvoetbal bij de KNVB en kansloze sjengen (ja, dat is inderdaad dubbelop)
Waar te beginnen?
Laten we dan maar aftrappen met het hot-item van de afgelopen week. Natuurlijk valt op geen enkele wijze goed te praten dat spelers geblesseerd uitvallen door toedoen van aanwezige ‘supporters’, maar in Zeist zijn ze behoorlijk in de paniek geschoten door een nieuw pakket aan maatregelen in te voeren. Voorwerpen/ vloeistoffen op het veld? Direct naar binnen en bij herhaling definitief staken. Bij MVV hebben ze al wel vaker bewezen dat de aanwezigen daar niet per definitie vooraan stonden toen Onze-Lieve-Heer hersenen aan het uitdelen was, maar om uitgerekend in deze week vuurwerk op het veld te gooien is dan wel echt het minst slimme dat je kan doen.
Dan de wedstrijd.
Als je het stadion in gekomen bent – want dat is echt niet iedereen gelukt – dan heb je an sich nog een best aantrekkelijke pot gezien met een degelijk spelend Helmond Sport.
Vanwege het ‘veiligheidsrisico’ – en dan hebben we het hier dus over het gevaar van een aantal Limburgers die in hun vrije tijd een varkenshoofd tekenen op een roze ballon – werd de verkoop van kaarten op vrijdagnacht 00:00 stopgezet. Gevolg: tientallen teleurgestelde fans die weer naar huis konden. Zelfs neutrale kijkers (groundhoppers) uit Denemarken en Duitsland konden rechtsomkeer maken.

Niet al te lang geleden besliste je om half 8 ‘s avonds dat je wel weer eens zin had in een avondje Helmond Sport, je liep naar de kassa, betaalde daar met je zwarte geld een kaartje voor de wedstrijd en het maakte niet uit of de tegenstander nou Eindhoven, MVV, of FC Schubbekutteveen was.
Goed, dan echt over naar het voetbal.
Helmond Sport speelde een goede wedstrijd en had MVV grotendeels onder controle. Door een van richting veranderd schot werd toch met een achterstand de rust in gegaan. In minuut 52 – enkele minuten nadat Pieter-Paul Saassen werd herdacht met een minuut applaus – kreeg Helmond Sport loon naar werken: Culhaci vond Van Keilegom en laatstgenoemde rondde beheerst af.
Het is diezelfde Culhaci die enkele minuten later wederom een hoofdrol vertolkt, maar dan in de negatieve zin van het woord. Na dom balverlies van Lieftink, gaat de linksback veel te hard door op de enkel van een MVV’er met een terechte rode kaart als gevolg. MVV weet de man-meer-situatie te vertalen in een voorsprong en ondanks dat Helmond Sport het laatste kwartier met ‘n man minder bijna constant de bal had, kon de gelijkmaker niet meer geforceerd worden.
Verloren ongeslagen status op de Braak en ook gelijk einde seizoen. Dat laatste is misschien al langer het geval, maar na de nederlaag van vandaag kan je alleen nog proberen om uit de kelder weg te komen. Daar hebben we gelukkig wel veel meer voor betaald met z’n allen en daarvoor gaan we in de nabije toekomst nog meer betalen! Dan weten jullie dat alvast.
Fijne zure zaterdag folks.