TERUGBLIK: Helmond Sport – Almere City FC (2-1)

Helmond Sport heeft zichzelf vanmiddag een ongelofelijk goede dienst bewezen.
Tegen het hooggeklasseerde Almere City werd dankzij doelpunten van Goselink en (wederom) van Duijvestijn een 2-1 overwinning behaald. Gaandeweg de tweede helft leek Helmond Sport de voorsprong weg te geven, maar mede dankzij de 4e wedstrijd op rij waarin Duijvestijn scoort, weet Helmond Sport toch aan het langste eind te trekken en dat mag met recht een stuntje genoemd worden.
In het interview voor de wedstrijd gaf Wil Boessen en kleine spoiler: de club zou gesprekken aan het voeren zijn met Stijn van Gassel, Boyd Reith, Lance Duijvestijn en Karim Loukili om hun contracten open te breken. De vraag daarna ging over opstelling van Helmond Sport en daarover zei Boessen wat minder schokkende dingen: dezelfde elf namen die de vorige wedstrijd (alweer ruim 2 weken geleden) ook speelden, speelden vanmiddag weer.

Bij Almere City waren wel twee wijzigingen: Hammouti was geblesseerd en toch wel tot menigeens verbazing zat clubtopscorer Thomas Verheydt op de bank bij Almere City.
Helmond Sport begon fantastisch aan de wedstrijd. De eerste paar minuten had Almere City de bal amper geraakt en had Helmond Sport de 1-0 al op het bord kunnen zetten. Een splijtende pass van Reith op Van Keilegom zorgde ervoor dat de Belgische buitenspeler uit kon halen. Zijn schot raakte buiten bereik van Almere-goalie Woud de binnenkant van de paal. Niet veel later was Van Hoorenbeeck gevaarlijk na een korte corner van Loukili, maar Woud lag nu wel goed in de weg.
Halverwege de eerste helft was de volgende kans opnieuw voor Helmond Sport. Een prachtige aanval met onder andere Vereijken, Van Keilegom en Reith eindigde op de rand van de zestien voor de voeten van Duijvestijn. Het schuit van Duijvestijn miste de nodige kracht en dus kon Woud opnieuw pareren.
Niet veel later liet Almere City van zich horen. Op links had Yeboah een splijtende voorzet in huis die door Sorensen eigenlijk niet gemist mag worden, maar een fantastische reflex van Van Gassel voorkwam de 0-1, die op dat moment ook tegen alle verhoudingen in zou zijn.
Nog geen twee minuten na die grote kans van Almere gaf Helmond Sport het enige juiste antwoord: een lange bal van Vereijken werd goed gecontroleerd door Duijvestijn. Via hem, Van Keilegom en Loukili werd van der Sluijs op Woud afgestuurd. Zijn inzet kon nog gekeerd worden, maar Goselink kon de rebound vanuit een lastige hoek alsnog binnenwerken.
Almere liet direct daarna ook van zich horen. Sorensen krulde een vrije trap van de rand van de zestien op de bovenkant van de lat. Kortom: er was echt meer dan genoeg te beleven op De Braak in een uiterst aantrekkelijke eerste helft, die uiteindelijk met een 1-0 voorsprong werd afgesloten.
Vanaf de eerste seconde in de tweede helft maakte Almere de intenties kenbaar: zij wilden puntverlies voorkomen. Dat zou het al snel zonder Sander Vereijken moeten doen. Hij botste op Boyd Reith en had teveel last van die botsing om door te kunnen. Niet lang daarna trok Almere een vers blik spelers op: Emmers, Verheydt en Smeets kwamen in het veld.
Rond de 70e leek Almere heel hard op weg naar de gelijkmaker. In de kleine ruimte wist Yeboah de bal voor zijn linker neer te leggen. Zijn gekrulde trap net binnen de zestien plofte tot opluchting van heel Helmond Sport op de lat.
In de 82e minuut besliste Helmond Sport de wedstrijd met de eerste echte kans in de tweede helft. Opnieuw een flitsende aanval via Van Keilegom en Reith eindigde bij Duijvestijn op de rand van het strafschopgebied. Met een verwoestende knal in de lange hoek stelde hij de overwinning – die Helmond Sport gedurende de tweede helft toch leek te ontglippen – veilig…. zo leek het.
Het slotoffensief van Almere City werd alleen maar serieuzer toen Thomas Verheydt met de kop vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer had laten noteren.
Helmond Sport kwam er in de eerste minuut van de blessuretijd nog een keer gevaarlijk uit, maar sprong heel slordig met de kans om. In de vier minuten daarna gelukkig geen hachelijke momenten meer voor het doel van Van Gassel en dus kan Helmond Sport drie uiterst knappe punten bijschrijven!
Opnieuw speelde Helmond Sport een wedstrijd met twee gezichten: een fantastische eerste helft werd vervolgd door een hele matige tweede, waarin Helmond Sport totaal niet aan voetballen toe kwam. Ondanks dat blijft deze overwinning natuurlijk uiterst knap!