TERUGBLIK: Almere City FC – Helmond Sport (0-0)

??????? ?? ?????? ??? ??? ??????? ?? ?? ?????? ??? ??? ?????????? ??? ????? ??????? ???? ???? ?????????? ?????. ???? ????? ?? ?-? ?? ?????? ??? ?????? ???? ??? ?????, ???? ??????? ????? ??? ?????? ???? ??? ?????? ?? ??? ?? ?????????? ???????? ?? ?????. ??? ???? ??? ??? ???????? ???????? ?? ??? ?????? ?? ???? ???? ???? ???? ?? ?????? ?????????.
In de opstelling van Peeters keerde Peter van Ooijen terug in de basis ten koste van Lorentzen, die op de donderdagtraining het veld moest ruimen na een hele stevige charge op z’n enkel. Daarnaast nog een opvallende afwezige in de persoon van Van den Eynden. De Belg is dit seizoen met afstand de meest stabiele factor in de ploeg, maar moest nadat hij is teruggekeerd van een schorsing genoegen nemen met een plek op de bank. Kreekels – die vorige week de honneurs van Van den Eynden waarnam en dat heel verdienstelijk deed – speelde wel.
Het was laatstgenoemde die al na 5 minuten gruwelijk in de fout ging door Duijvestijn alleen op Havekotte af te sturen. Menigeen had het graag anders gezien, maar Duijvestijn speelt toch echt niet meer bij Helmond Sport. Gelukkig hield Havekotte met een goede redding z’n doel schoon. Dat zou hij in de 88e minuut nog eens doen op een kopbal uit een van de vele corners die de thuisploeg te nemen kreeg.
Het waren de grootste kansen voor Almere, die al met al ook een teleurstellende pot speelden. Wat zette Helmond Sport daar precies tegenover? Helemaal niets dus. Maar goed, de laatste jaren verlies je altijd in Almere en nu skoep je een puntje mee. We maken er verder weinig woorden meer aan vuil, want het is met recht een bonuspunt.
Carnaval is weer begonnen, dus neem het er lekker van dit weekend! Als we vrijdag maar weer fit zijn, want dan komt met Jong FC Utrecht een tegenstander naar De Braak die we absoluut moeten pakken.