TERUGBLIK: Helmond Sport – NAC (4-0)

Wat een club hè mensen. Vier dagen geleden was het nog allemaal kut met een hoofdletter ‘k’ en gisterenavond kneep je jezelf in de wangen om te checken of je niet toch aan het dromen was. 4 fucking 0!
NAC kwam met vertrouwen naar Helmond toe, want de Bredanaars wonnen de zes laatste competitiewedstrijden voor vanavond. Tel daarbij op dat bij Helmond Sport het aantal afwezigen nog eens was toegenomen ten opzichte van maandag en eigenlijk gaf geen weldenkend mens een euro voor de kansen van Helmond Sport.

De wedstrijd golfde op en neer in de eerste helft, waarbij de grootste kansen voor NAC waren, maar Mikey ’the wall’ Havekotte was onpasseerbaar, ook voor Jeredy Hilterman en Odysseus Velanas.
Het was te danken aan de gekke tien minuten (als je de rust even niet meetelt) van Helmond Sport dat de zege binnen gehengeld kon worden. In dit korte tijdsbestek scoorde Thomas Beekman met een stiftje de 1-0, verzorgde hij later de assist op Dylan Seys en liep Helmond Sport direct na rust uit nadat Van Hove – via een Breda’s been – Reith vond bij de tweede paal.
Van Landschoot werkte een voorzet van Seys na dik ’n uur nog achter Olij in de korte hoek en dus stond er een 4-0 score op het bord.
Je bent geneigd te zeggen dat het niet mooier kan. Dat werd het echter wel. Vier jaar geleden zette de club weer een jeugdopleiding op in de hoop dat er jonge jongens uit de regio ooit voor Helmond Sport in actie zouden kunnen komen. Gisteren was het moment dan daar: de pas 16-jarige (!) Tarik Essakkati maakte zijn debuut voor Helmond Sport 1 en maakte nog bijna zijn eerste goal ook.
Een prachtig moment. Dat er voor Tarik nog maar veel wedstrijden bijkomen en dat veel van zijn teamgenoten maar in zijn voetsporen mogen treden.