TERUGBLIK: FC Den Bosch – Helmond Sport (1-2)

Het chagrijn van vorige week heeft plaatsgemaakt voor euforie. In een heuse kelderkraker in Stadion de Vliert toont Helmond Sport zich de sterkere ten opzichte van FC Den Bosch. Na een 1-0 achterstand – dat gebeurt de laatste tijd vaker – buigt Helmond Sport de wedstrijd om en wordt met 1-2 gewonnen in de Brabantse hoofdstad.
Het was weer een bewogen weekje op De Braak. Natuurlijk is er veel discussie over de (nieuwe) prijsstijging van de seizoenkaarten, maar dat is nog niet alles. Zo bericht het Eindhovens Dagblad dat Helmond Sport in de toekomst zelf uitfans wil gaan weren als men daar aanleiding toe ziet. Dat is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk. Helmond Sport is juist gebaat bij volle uitvakken. Die leveren extra inkomsten op en bovendien meer kabaal in het stadion. Een leeg uitvak tegen een tegenstander als Jong Ajax, zorgt toch altijd voor een wat tamme sfeer ten opzichte van een pot tegen MVV, waarbij het uitvakkie lekker uitpuilt. Als een rookpotje – gegooid door één individu – de aanleiding moet zijn om een complete achterban uit te sluiten, dan zijn we echt ver aan het wegzakken en bovendien totaal verkeerd bezig.

Goed, er werd gisteren natuurlijk ook gewoon gevoetbald en dat ging de ploeg van Bob Peeters nog niet zo verkeerd af. FC Den Bosch – dat nou ook niet bepaald van kwaliteit over liep – had na 6 minuten al twee dikke kansen om de oren gekregen. Beide keren stond Wouter van der Steen – wiens naam nadrukkelijk rondzingt als mogelijke vervanger van de vertrekkende Havekotte – op z’n post.
Den Bosch zette er weinig tegenover, maar zou toch op voorsprong komen via een inzet van Leijten, die via het been van Havekotte in het net plofte.
Op slag van rust was het Van Vlerken die de stand gelijk trok, door een slecht weggewerkte bal met z’n chocoladebeen binnen te hengsten.
In de tweede helft waren de kansen een stuk spaarzamer, waardoor de wedstrijd ook gelijk een stuk minder attractief werd. Ondanks dat was er wel reden tot juichen: na een snelle counter werd Terzi onderuit geschoffeld in de zestien. De inzet van Kaars was perfect in het hoekje en dat is maar goed ook, want anders had Van der Steen ‘m zonder enige twijfel gepakt. Dat deed hij uiteindelijk niet en dus scoorde Kaars de winnende goal. Feest op de tribunes dus, vooral na afloop!