TERUGBLIK: FC Den Bosch – Helmond Sport (2-0)

Enige zelfkennis is ons niet vreemd, want het was ver beneden de standaard, maar de tegenstander van vanavond kon er werkelijkwaar geen houtje-touwtje van.
Twee persoonlijke fouten nekken je in de tweede helft en dus begint Helmond Sport met een ‘valse start’ aan het seizoen 2021/2022.
Het leek wel eeuwen geleden: zomeravond, een veel te dure beker bier in de hand en lekker naar de club kijken. Lekker sfeertje in ’t uitvak, mooie sfeervolle groep van Den Bosch op de been. Kortom: alle ingrediënten voor een lekkere pot voetbal waren aanwezig.
Ondanks dat de verwachtingen tegen het in de voorbereiding kwakkelende Den Bosch groot waren, begon Helmond Sport erg nerveus aan de wedstrijd. Sterker nog: het had niet veel gescheeld of Den Bosch had na amper twee minuten de voorsprong genomen.
Het zou later het grootste gevaar van Den Bosch blijken in de eerste helft, dat grotendeels op de lange bal speelde.

Helmond Sport kon er niet bijzonder veel tegenover zetten. De beste kans was voor Jelle Goselink, die met een kopbal de paal raakte. Een brilstand bij rust dus.
In de tweede helft begon Helmond Sport een stuk beter dan aan de eerste. De 0-1 leek in de lucht te hangen, zeker na een goede knal van Van Keilegom en een prachtige redding van Van der Steen, maar dan zal je altijd zien dat de goal aan de andere kant valt. Havekotte taxeerde een corner totaal verkeerd en Den Bosch profiteerde.
Niet veel later was het De Bie die de fout in ging: hij had niet in de gaten dat hij aangespeeld werd en Jizz Hornkamp was de lachende derde met de 2-0 en de beslissing in de wedstrijd.
Na de 2-0 kreeg Helmond echt nog voldoende kansen, maar die waren niet aan Seys (2x) en Lont besteed.
Het klinkt gek, maar een gelijkspel was nog niet eens zo gek geweest.
Vandaag werd duidelijk dat deze ploeg nog de nodige ervaring mist.