TERUGBLIK: De Graafschap – Helmond Sport (2-0)

?? ????? ????? ??????????? ?? ???? ?????????? ??? ??????? ????? ?? ??? ?????. ????????????? ????? ?? ?????????? ???? ??? ?????? ?? ????? ???? ?? ????? ??? ??? ???????. ?????? ?? ‘???????????’ ???? ??? ???????????? ?????? ??????, ???????? ?? ???? ????????? ??????? ?????????? ??.
De wedstrijd van gisteren is in veel opzichten te vergelijken met die van eerder dit seizoen in Helmond. Toen zagen we een dodelijk effectief De Graafschap dat fouten van een aanvallend onmachtig Helmond Sport genadeloos afstraft. Dat is eigenlijk ook het verhaal van de wedstrijd van gisteren.
Peeters had (wederom) een opvallende naam buiten de opstelling gelaten. Eros Maddy – waarvan Peeters vorige week in het ED nog riep dat hij die miste tijdens zijn schorsing – moest genoegen nemen met een plek op de bank. Daardoor waren er opnieuw basisplekken voor Van Keilegom en Goselink.

Zoals gezegd had Helmond Sport deze wedstrijd nooit kunnen winnen, want in 90 minuten tijd had alleen Arias zichzelf een serieuze kans verschaft. Veel te weinig dus. De Graafschap deed het wat dat betreft iets beter, maar het is niet zo dat zij de ene na de andere kans creëerden. De kansen die er wel waren zullen niet gezorgd hebben voor bibbers bij Havekotte, want ondanks dat hij twee keer heeft moeten vissen, heeft hij weinig te doen gehad.
Als je zelf weinig (lees: nagenoeg niets) bij elkaar weet te voetballen, dan moet je zorgen dat de tegenstander niet scoort. Daar ging het even mis. Na een korte corner van De Graafschap was de organisatie ver te zoeken. De niet al te grote Haen werd geen strobreed in de weg gelegd door Van Vlerken en Van der Meer en kon zo de 1-0 tegen de touwen koppen.
Diezelfde Devin Haen was kort na rust verantwoordelijk voor de definitieve nekslag voor Helmond Sport. Kreekels leverde een bal zomaar in, waardoor de Doetinchemse spits (wederom met de kop) in stelling gebracht kon worden.