TERUGBLIK: Helmond Sport – Go Ahead Eagles (0-2)

Het was vandaag niet de dag van Helmond Sport. In eigen huis was het Go Ahead Eagles dat met 0-2 aan het langste eind trok.
De normaal zo leuk voetballende ploeg had het vandaag behoorlijk lastig om kansen te creëren. Daar slaagde Go Ahead Eagles ook zelf ook niet in, maar zij wisten de weinige kansen wél om te zetten in doelpunten.
Wil Boessen koos vanavond voor dezelfde elf namen die vorige week Jong PSV met 1-0 versloegen. De enige wijziging in de selectie ten opzichte van die wedstrijd was het ontbreken van Arno van Keilegom, die ziek was.
Bij de tegenstander uit Deventer was ook één wijziging doorgevoerd ten opzichte van anders: aanvoerder (en ex-Helmond Sport-speler) Veldmate was – eveneens door ziekte – achtergebleven in Deventer.
In het begin van de eerste helft golfde het spel beide kanten op. Zowel Helmond als Go Ahead probeerden het spel te maken. Dat zorgde in de 12e minuut voor de eerste serieuze kans voor Go Ahead, maar Van Gassel had een goede redding in huis.
Het zou de opmars zijn naar de 0-1 van de uitploeg, die een paar minuten later viel. Na een lange bal waarbij Hendriks en Van Hoorenbeeck meer met elkaar bezig waren dan met de bal, kwam de bal terecht bij Rabillard, die met een gekrulde bal in de lange hoek kon afronden.
Helmond Sport probeerde de rug wel te rechten, maar echt tot kansen kwam het maar nauwelijks. Duijvestijn had wel een goede mogelijkheid, maar zijn kopbal werd uitstekend uit het doel gehouden door Eagles goalie Gorter.
Op slag van rust zou Go Ahead de marge verdubbelen. Via een van de vele corners die deze wedstrijd vielen was het stand-in aanvoerder Beukema die de 0-2 binnen kon knikken.

In de tweede helft zagen we dat Helmond Sport er alles aan deed om het Go Ahead nog lastig te maken. Dat zorgde ervoor dat Go Ahead Eagles in de tweede helft helemaal niet meer in het stuk voorkwam. Ondanks dat Helmond Sport behoorlijk dreigend was, waren er niet echt kansen. Op het uur was het opnieuw Duijvestijn met opnieuw een kopbal die erg dichtbij was, maar de bal plofte op de lat.
Na ‘n dik uur wisselde Boessen behoorlijk aanvallend: Stans ging er van af en voor hem kwam Thomassen en daarnaast moest Bosiers het veld ruimen voor (debutant) Jessy Hendriks. Het spelbeeld bleef na deze wissel onveranderd: Helmond Sport maakte het spel, maar ook met opportunistisch spel was het aantal kansen (te) schaars en dus kon de – zich verschrikkelijk irritant gedragende – Jay Gorter niet meer gepasseerd worden.
Het was een van de mindere wedstrijden van Helmond Sport. Het wilde voetballend niet echt lukken, maar ook door middel van opportunisme werd amper iets afgedwongen. Kan een keer gebeuren. Lering uit trekken en goedmaken volgende week!