TERUGBLIK: Helmond Sport – Jong FC Utrecht (4-0)

Eenieder die dacht dat de 0-4 overwinning in Venlo van afgelopen zondag een incident was, zit er naast, want in navolging van die slachtpartij, lopen de mannen van Bob Peeters met dezelfde cijfers over Jong FC Utrecht heen.

De wereld kan er in een paar weken tijd compleet anders uitzien. Daar waar tegen Oss en Groningen nog kostbare punten werden verspeeld in blessuretijd, controleert Helmond Sport nu twee duels op rij de volledige wedstrijd en beloont het zichzelf door (veel) te scoren.

Nee, Helmond Sport trof gisterenavond zeker niet het sterkst mogelijke elftal dat de Domstedelingen op kunnen stellen. Maar toch, Helmond Sport greep de tegenstander vanaf de aftrap gelijk bij de strot en kneep nu ook stevig door. Al na vier minuten profiteerde Lorentzen van balverlies van de jonkies van Utrecht, door Kaars weg te steken. Onze topscorer kun je wel op zo’n boodschap sturen, want de goaltjesdief rondt ook deze kans feilloos af.

Nog geen tien minuten later begint Amuzu aan een solo vanaf de middenlijn. Eenmaal bij de zestien aangekomen trekt de rappe buitenspeler naar binnen en verrast hij de boomlange Utrecht goalie in de korte hoek. De 2-0 zou ook meteen de ruststand zijn, al had de score aanzienlijk hoger uit kunnen vallen. Mallahi raakte – na een geweldige crosspass van Krätschmer – de lat en Botos verslikte zich in de een-op-een met doelman Gadellaa.

Daarbij moet gezegd dat Helmond Sport voor rust ook een aantal keer goed weg kwam, nadat men de poging tot opbouwen te diep op eigen helft doorvoerde.

Telkens stond Van der Steen op z’n post om te voorkomen dat de ploeg van oud-Helmond Sport-speler Ivar van Dinteren (onnodig) terug kwam in de wedstrijd.

Na rust had Helmond Sport weinig meer te duchten van de bezoekers. Dat had waarschijnlijk ook te maken met het feit dat de thuisploeg al vrij snel de wedstrijd in het slot had gegooid. Giannis Botos, die steeds beter en belangrijker wordt, kapte z’n man uit en schoot met een krulschot prachtig raak. Het zou echter niet de mooiste goal van de avond worden, want Martijn Kaars kapte eveneens z’n man uit en streepte de bal met z’n chocoladebeen in de kruising.

back to back 4-0 overwinningen. Een unicum en daarmee ook een clubrecord. Dit Helmond Sport kan het met het voetbal dat ze nu spelen iedere tegenstander in de KKD lastig maken.

Er zit een idee achter, het oogt verzorgd en bovendien: het is effectief.

Het is wel waken voor nonchalance achterin, want in de opbouw werd Helmond Sport toch een aantal momenten in verlegenheid gebracht. Los daarvan hebben we niets te klagen met 6 punten in 5 dagen. 8 keer mogen juichen en 0 doelpunten geïncasseerd en dat mag je voor Helmond Sport-begrippen ongekende weelde noemen.

Het is – gezien de flow waarin je nu zit – bijna jammer dat de interlandbreak eraan komt. Zeker omdat we toe gaan werken naar een prachtig affiche: de derby!