TERUGBLIK: Helmond Sport – Jong FC Utrecht (2-1)

Zonder de ogen van de camera én zonder de ogen van het publiek, het doet Helmond Sport vooralsnog weinig goeds. Althans, wat het voetbal betreft, want in een uiterste povere pot werd nu wél een krappe voorsprong over de streep getrokken. Op een ijskoude Braak zetten de rood-zwarten Jong Utrecht met 2-1 aan de kant.

Maar zoals gezegd, makkelijk ging dat bepaald niet. Zeker in de openingsfase speelde Helmond Sport slordig en dat resulteerde in diverse kansen voor de jonge Domstedelingen. Uit het niets was het echter Sander Vereijken die aan de overkant de openingstreffer noteerde. Met een bekeken kopbal binnenkant paal verschalkte hij Thijmen Nijhuis, met wie hij later opnieuw een hoofdrol zou delen (daarover dus later meer). Direct daarna kreeg Helmond Sport meerdere kansen om de wedstrijd voortijdig op slot te gooien, maar ook onze Spurs hadden het vizier vandaag niet op scherp.

En dus kabbelde het potje wat voort. De neutrale toeschouwer was er niet, en dus viel er ook weinig te genieten. Voor het eerst een wedstrijd van Helmond Sport enkel en alleen voor ‘the happy few’, omdat publiek nog steeds niet is toegestaan en miljardenbedrijf ESPN ‘geen geld’ heeft voor live wedstrijden. Denk daar nog maar eens aan, als het abonnementje straks weer een paar tientjes duurder wordt.

Een schrale troost: echt heel veel hebben jullie niet gemist. Want ook in de tweede helft hield het spel niet over. Invaller Jordy Thomassen kon wederom geen potten breken, evenals VVV-huurling Bastiaans. Achterin veel persoonlijke fouten, van Guus Joppen maar zeker ook Roeffen, eveneens uit Venlo geleend. Man van de wedstrijd werd daarom zonder meer Vereijken. Niet alleen vanwege zijn hoorbare Grauwte Smoel, maar ook omdat hij ook de 2-1 voor zijn rekening nam. Met hulp van eerdergenoemde Nijhuis, die een mooi maar weliswaar houdbaar afstandsschot toch over de kalklijn liet rollen.

Eindelijk weer eens 3 punten dus, en dat was nodig ook. Het spel moet beter maar de weg omhoog is wederom ingezet. Met nog een bijzondere mijlpaal voor onze vertrekkende doelman Stijn van Gassel, die alweer zijn 150ste wedstrijd in het rood-zwart keepte. Waar hij volgend seizoen ook gaat spelen: dan ben je een clubman, door en door.