TERUGBLIK: Helmond Sport – Jong FC Utrecht (2-0)

??????? ????? ????? ?? ????? ????? ??? ???? ?????????? ???? ??? ?-? ??????????? ?? ?????? ?? ???? ?? ???????. ???? ???? ??????????? ????? ?? ????? ??? ??????? ??????????? ??? ??? ?? ?????? ??? ?? ???.
Onze Belgische oefenmeester moest (noodgedwongen) één wijziging doorvoeren in z’n basiself. Maddy verdween in Almere voor de vijfde keer in het boekje van de scheidsrechter en moest dus brommen gisteren. Goselink nam zijn honneurs waar.
Daarnaast nog twee opvallende zaken: Vankerkhove kreeg de voorkeur boven Mistrafovic en maakte een solide indruk. De andere opzienbarende zaak is het (wederom) passeren van Flor van den Eynden.

De jonge centrale verdediger is zonder enige twijfel de meest constante factor dit seizoen, maar moet desondanks genoegen nemen met een plek op de bank.
Zijn vervanger Kreekels doet het prima, dat moet gezegd, maar het blijft opmerkelijk dat je je beste speler zo ‘makkelijk’ passeert, ook al omdat collega centrale verdediger Van der Meer’s contract afloopt en het aannemelijk is dat hij hier komend seizoen niet meer speelt.
We gaan zien of er de komende tijd iets verandert in de opstellingen. Wat in ieder geval onveranderd blijft is dat er gisteren met 2-0 gewonnen werd van een onthutsend zwak Jong FC Utrecht.
Helmond Sport kwam ontzettend dominant voor de dag en had binnen een kwartier via Van Ooijen, Van Keilegom, Kaars en Goselink al op voorsprong kunnen komen. Het was uiteindelijk Lieftink die wel doel trof, door een vrije trap perfect achter de ruim 2 meter lange doelman van Utrecht te krullen.
In de tweede helft wist Helmond Sport het dominante spel uit het eerste bedrijf niet door te zetten. Kaars en Arias – die ogenschijnlijk weinig zin had om in te vallen – creëerden nog wel kansen, maar het hield allemaal niet over. Uiteindelijk wist invaller Scholten de veilige marge van 2 op het bord te zetten door een goede steekpass van Lieftink af te ronden.
Helmond Sport is bezig aan een sterke reeks en treft na De Graafschap de aankomende weken met Telstar, Jong PSV en FC Dordrecht misschien wel ‘ideale opponenten’ om die reeks voort te zetten.