TERUGBLIK: Helmond Sport – Jong AZ (2-0)

De week van Helmond Sport kan niet meer stuk: eerst werd Excelsior verslagen, daarna werd de optie in het contract van Lance Duijvestijn gelicht en als klap op de vuurpijl werd ook Jong AZ vanavond relatief eenvoudig opzij geschoven.
Door de (gunstige) resultaten op de andere velden kunnen we zeggen – en dat doen we met trots – dat we in het linker rijtje staan!
Helmond kwam voortvarend uit de startblokken. De wedstrijd was nog geen twee minuten oud of de weggestuurde Jelle Goselink had Lance Duijvestijn in de zestien gevonden. Mees Bakker kon in eerste instantie nog redden, maar in tweede instantie was hij kansloos.
Helmond Sport was in de eerste 25 minuten sowieso oppermachtig: via Loukili en Vereijken had de voorsprong al verdubbeld kunnen worden.
In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam Helmond Sport nog goed weg, Margeret was dichtbij de gelijkmaker en niet ver daarvoor had Taabouni met een prachtig gekrulde afstandsknal al de lat geraakt. De laatste mogelijkheid was voor Goselink, die met een kiezelhard schot de vuisten van Bakker trof en dus bleek de vroege 1-0 ook de ruststand.

Zo gretig als Helmond Sport begon aan de wedstrijd, zo gretig begon het ook aan de tweede helft. Duijvestijn stond aan de basis van het Helmondse gevaar: eerst fungeerde hij als aanspelpunt voor Sander Vereijken, die de bal daarna net naast stifte en later voor Jelle Goselink, die op de snel uitgekomen Bakker stuitte.
Het is niet geheel toevallig dat Duijvestijn ook een belangrijke rol speelde bij de beslissende 2-0. Duijvestijn werd aangespeeld terwijl hij in buitenspelpositie stond. Duijvestijn liet de bal lopen, Goselink ontsnapte aan zijn man en kon zo alleen op de doelman af, die hij uiteindelijk kansloos liet.
In tegenstelling tot het einde van de eerste helft, wist Jong AZ het Helmond Sport nauwelijks lastig te maken in de tweede helft. Joppen leek daarom al snel na de 2-0 rust te krijgen, wat ervoor zorgde dat achterin een flink aantal spelers op een voor hen ongebruikelijke positie speelde. Desondanks werd Helmond Sport niet meer in verlegenheid gebracht en dus werd uiteindelijk redelijk makkelijk gewonnen van Jong AZ.
Wat een weelde in Helmond: wederom gewonnen, weer een cleansheet, een ploeg die naarmate het seizoen vordert steeds beter gaat voetballen en last but not least: de klassering op de ranglijst: niet alleen staat Helmond Sport nu in het linker rijtje. Helmond Sport staat ook nog eens bovenaan in de vierde periode, met 2 punten voorsprong op alle concurrenten.