TERUGBLIK: Helmond Sport – Jong Ajax (1-1)

Op een koude, natte, sneeuwerige decemberdag. Ow wacht… Het is 2de paasdag. De mannen van Wil Boessen proberen de goede reeks (3 gewonnen wedstrijden) door te zetten. Afgelopen vrijdag werd Jong AZ met 2-0 opzij gezet en vandaag komt er wederom een Jong team op De Braak, namelijk Jong Ajax.

Het is Jong Ajax dat de eerste kans mag noteren maar Van Gassel ziet de bal op de paal belanden. En ook de 2de kans is voor Jong Ajax. Ondanks dat het randje buitenspel was kon Van Gassel de bal nog met een katachtige reflex de goal uittikken. De eerste kans van Helmond Sport is te noteren in de 11de minuut. Duijvestijn kon de bal niet genoeg kracht meegeven waardoor Reiziger de bal nog net tot corner kan verwerken. Loukili werd nog een keer gevaarlijk aan de kant van Helmond Sport. En Van Hoorenbeeck was nog een keer belangrijk in de achterhoede. We gaan met brilstand de rust in.

Met Hagel begon de 2de helft. Helmond kwam beter uit de startblokken de 2de helft en dat resulteerde ook in een 1-0 voorsprong voor de ‘Kattenmeppers’. Volgens mij staat die op naam van Van Keilegom maar dat was lastig te zien. Na wat kansen voor beide partijen kwam Jong Ajax toch op gelijke hoogte. Via een droge schuiver van Unuvar. Grote tegenvaller voor Helmond was de blessure van Thomassen. Hij viel in voor Goselink en 10 minuten later moest hij alweer het veld verlaten (met iets wat leek op een polsblessure).
De slotminuten was billenknijpen voor beide partijen. Helmond kreeg via Duijvestijn nog een dot van een kans maar 1-1 bleef de eindstand.

Helmond Sport blijft nog wel ongeslagen en koploper in de 4de periode maar helaas wel met 2 verliespunten.
Aanstaande vrijdag nemen we het op in en tegen Volendam. To Be Continued…