TERUGBLIK: Helmond Sport – Jong AZ (1-3)

?? ?? ?? ?? ??, ??????? ????? ??????? ????? ????. ?? ???????? ?????? ?? ???? ??, ???? ?? ????????????? ????? ?? ????????? ???? ???? ??? ????? ????? ?? ?? ?????. ??? ????????? ???????????? ???? ?? ????? ??? ?????? ??? ??? ??? ??????? ????? ???? ??? ?-? ?? ??????.
Sven Swinnen had zijn basis op twee plekken gewijzigd ten opzichte van het duel in Breda een week daarvoor: Maddy en Bosiers speelden ten faveure van Goselink en Essanoussi. Waar Maddy vorige week enorm dreigend was, kon hij dat gisterenavond nauwelijks wat uitrichten. Hij was overigens niet de enige van de thuisploeg die niet helemaal uit de verf kwam, want ook de backs Van Vlerken en Van Hove speelden een ongelukkige wedstrijd.
Wie gisteren wel erg bedrijvig was, was spits Martijn Kaars. Hij maakte op aangeven van Bosiers met een knappe lob over de keeper de gelijkmaker. Helmond Sport stond toen al achter, omdat Jong AZ in de 7e minuut kon profiteren van een klutssituatie die uiteindelijk door Allouch afgerond werd.

Dat met 1-1 de rust gehaald werd was an sich al een bonus, omdat er bar weinig gecreëerd werd door de mannen van Swinnen.
De tweede helft begon voor Helmond Sport een stuk beter dan de eerste helft: Helmond Sport toonde meer aanvallende intenties en was dreigend op de helft van Jong AZ. Martijn Kaars was na ’n minuut of 10 al dicht bij de 2-1. Met een spectaculaire omhaal passeerde hij de doelman van AZ net niet. Swinnen liet Lorentzen debuteren, maar dat pakte toch minder goed uit dan gedacht en gehoopt. Lorentzen liet direct zien iets te kunnen en iets toe te voegen, maar de Noor stond koud in het veld toen Essanoussi een bal verkeerd aan nam, waarna Jong AZ razendsnel omschakelde en de 1-2 binnen kon schieten.
Helmond Sport zette nog wel aan, kreeg via Van Keilegom nog een aardige kans op de gelijkmaker, maar het enige doelpunt dat nog zou vallen komt op naam van de Alkmaarders. De rechterkant lag helemaal open – niet in de laatste plaats omdat deze hele kant door alleen Van Hove bestreken werd het kwart van de wedstrijden – en daar profiteerde rechtsback Lathouwers. Hij schoot de 1-3 hard raak.
0 uit 2 zijn de keiharde cijfers. Volgende week de derby en die moet hoe dan ook gewonnen worden. Be there!