TERUGBLIK: Helmond Sport – FC Eindhoven (0-1)

B̸i̸n̸n̸e̸n̸ ̸d̸r̸i̸e̸ ̸j̸a̸a̸r̸ ̸e̸r̸e̸d̸i̸v̸i̸s̸i̸e̸
?????? ???? ??????????? ???? ????? ??? ??.
Dat is de kei-harde realiteit na (wederom) een wedstrijd waar voor Helmond Sport vrij weinig lukte. De derby – die in veel opzichten nooit een derby was – is een prooi voor de blauw-witten.
Een derby die ????? ???? ??? ????? ???. Bij een derby hoort bier en een goed gevuld stadion. Waar normaalgesproken de adrenaline voor deze wedstrijd al dagen van tevoren door je lijf giert, was nu de stemming vooraf gezapig: het leefde gewoon niet zo als anders. Allemaal mogelijk gemaakt door uw liefhebbende gemeente. Als club en achterban heb je geen vijanden meer nodig met zulke vrienden.

Dan de wedstrijd: die schreeuwde vanaf 20:00 al om een bloedeloze 0-0. Die 0-0 leek er ook te komen, totdat de bezoekers 10 minuten voor tijd een afgeslagen corner tegen de touwen werkten. In de eerste plaats was het geen corner, zo gaf ook Rob Penders toe en daarnaast maakt die jongen deze goal waarschijnlijk niet nog eens al mocht hij het nog 100 keer proberen op deze manier.
Je verwacht dan een waar slotoffensief aan Helmondse zijde, maar de bal de zestien in pompen was blijkbaar hogere wiskunde, want dat lukte in de laatste tien minuten niet een keer fatsoenlijk.
Tekenend voor de wedstrijd was een moment in de tweede minuut van de blessuretijd. Helmond Sport krijgt een vrije trap te nemen en dus is iedereen met lengte voorin te vinden. Van der Meer kiest ervoor om de volledig vrij staande Van Hove in te spelen, maar een vrije man over vijftien meter aanspelen leek al te moeilijk, want de bal was te hard en rolde over de zijlijn.
Na afloop van de wedstrijd beklaagde Swinnen zich nogal over de arbitrage. De corner waaruit gescoord werd was een achterbal en daarnaast had Amevor een tweede gele prent verdiend. Daar had de Belg absoluut gelijk in. Hij vergat in zijn tirade de hand in eigen boezem te steken door te zeggen dat Helmond Sport in 90 minuten tijd niet meer dan anderhalve kans bij elkaar gevoetbald had, want dat is de harde waarheid.
Je kan voetballend nog altijd geen vuist maken, ook niet in een 3-4-3 systeem. Wij denken natuurlijk graag mee met de club en dan komen we toch weer uit bij ????? ???????. De creatieve buitenspeler tekende kortgeleden bij Debrecen, maar daar mag hij verhuurd worden. Helmond Sport toonde eerder (te laat) interesse in hem en ze hebben nu dus de kans om alsnog toe te slaan en hem op huurbasis binnen te halen.
Is daarmee alles opgelost? Nee! Maar dan komt er in ieder geval meer voetbal in de ploeg en dat hebben we heel hard nodig.