TERUGBLIK: NAC – Helmond Sport (1-0)

??????? ????? ?????? ??? ??? ????? ????? ??? ?? ??????????. ?? ??? ????????? ??? ????????? ???? ??????? ????????, ????? ??????? ????? ???? ??? ??? ??????? ????. ??? ???????? ??? ???????? ??????? ??????? ??? ?????? ??? ??????? ?? ????.

Het nieuws dat al een tijdje in de lucht hangt, komt gisteren dan uiteindelijk naar buiten: clubtopscorer Jellert van Landschoot verkast naar z’n vaderland en laat daarmee een flink gat achter. Zijn plek wordt in Breda opgevuld door Van Ooijen, waardoor Essanoussi op rechts speelt.
In de eerste helft was het vooral NAC dat de bal heeft. Met het vele balbezit creëren ze in de eerste helft nog wel een aantal mogelijkheden, maar echt levensgrote kansen krijgt de thuisploeg niet. Die levensgrote kansen krijgt Martijn Kaars wel in het eerste bedrijf, maar een volley en een schuiver vanuit een moeilijke hoek verdwijnen voorlangs het doel. Op slag van rust wordt Kaars nog een goede mogelijkheid ontnomen, want de diepste spits wordt naar de grond gewerkt in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Blank wuift het direct weg, tot ongenoegen van zo’n beetje alle spelers in het veld.

In de tweede helft lijkt Helmond Sport meer van zich af te bijten, want het balbezit is nu meer voor de ploeg van Swinnen. NAC zet in de gehele tweede helft één goede aanval op en die doet Helmond Sport direct de das om: een heel subtiel balletje van Plat wordt door Velanas uit de draai binnen geschoten.
Na de 1-0 zet Helmond Sport aan en wordt het bovendien geholpen door Kai de Rooij, die twee oliedomme gele kaarten pakt en dus moet inrukken. In het laatste kwartier komt NAC niet meer van de eigen helft af, maar de bal valt simpelweg niet meer goed voor Helmond Sport. Via de ontzettend dreigende en goed invallende Maddy wordt het nog een aantal keren gevaarlijk, maar veel verder dan een gedrukt schot van Lion komt Helmond niet.
Een onnodige nederlaag, want je verdient zeker een punt. Zoals al eerder gezegd ontbreekt het Helmond Sport nog aan de echte stootkracht voorin. Die stootkracht zoekt de club mogelijk in Scandinavië, want volgens een Noors medium heeft Helmond Sport interesse in ????? ?????????. De aanvallende middenvelder speelt op dit moment voor Asante Fotboll, in de Noorse Keuken Kampioen Divisie.