TERUGBLIK: Helmond Sport – Heracles Almelo (0-1)

Dat men in Helmond geen tegenstander meer schroomt, bewezen de mannen van Bob Peeters gisterenavond wel. Ondanks dat Heracles zich met 0-1 (in de score) de sterkere toonde, was er weinig reden tot chagrijn, want Helmond Sport speelde een uiterst verdienstelijke wedstrijd en had stiekem wel recht op ‘n puntje.
Het was gisteren weer zo’n ouderwets avondje: goed gevulde tribunes met een strijdend en knokkend Helmond Sport. Het enige smetje is toch wel de nederlaag, die ongelukkig tot stand kwam, want op de eerste helft van de eerste helft na is Heracles toch de onderliggende partij geweest.

Het was good old Samuel Armenteros die een mislukt schot van Bruns binnen wist te frommelen in een overvol strafschopgebied. De goal die uiteindelijk het verschil tussen Heracles en Helmond zou bepalen. Want hoe hard Helmond Sport ook zou strijden en hoeveel kansen het ook zou krijgen, de gelijkmaker viel maar niet.
Gevochten voor wat je waard bent gisteren. Het kwaliteitsverschil dat er wel degelijk in grote mate is, was gisteren nauwelijks zichtbaar en daarvoor verdient de ploeg van Peeters de complimenten. Met opgeheven hoofd naar Den Haag komende vrijdag.