TERUGBLIK: ADO Den Haag – Helmond Sport (2-2)

Het seizoen loopt op z’n eind en Bob Peeters krijgt het steeds beter voor elkaar zijn stempel op de ploeg te drukken. De Belg flikt het inmiddels om van zijn team een goed georganiseerde vechtmachine te maken, zo bleek gisteren in Den Haag.
Michael Chacon verweet zijn ploeg na de nederlaag tegen Heracles dat ze met poep in de broek speelden. Dat was gisteren wel anders, want Helmond Sport was heer en meester in de eerste helft. Toch waren de beste kansen – die toch wel uit de lucht kwamen vallen – voor de thuisploeg. Havekotte had een goede redding in huis op een kopbal van Zwarts en een schot van Severina en zag daarnaast een kopbal van Verheydt over het doel gaan.
De eerste de beste uitgespeelde kans van Helmond Sport zou echter wel resulteren in een doelpunt: na een goede combinatie tussen Maddy en Lion trok laatstgenoemde de bal uitstekend terug en Van Keilegom schoot knap raak.

Waarschijnlijk hield Advocaat een donderspeech waar geen Spaans woord tussen heeft gezeten, want ADO tapte uit een ander vaatje aan het begin van de tweede helft. Gevolg: een gelijke stand binnen een minuut na rust.
Helmond Sport herpakte zich knap en knokte zich via een kolderiek en typisch KKD-doelpunt weer naar een voorsprong. Kaars profiteerde van miscommunicatie tussen de rechtsback en doelman van ADO, waardoor hij voor een helemaal leeg doel eenvoudig binnen kon werken.
Van Keilegom had aan het begin van het Haags kwartiertje dé kans op de 1-3, maar hij raakte de bal volkomen verkeerd. Een dure misser bleek later, want Verheydt – die te veel ruimte kreeg van Kreekels – schoot raak met een lage schuiver.
De krachten bij Helmond Sport vloeiden steeds verder weg, ook al omdat er met Arias en Van Ooijen een tweetal spelers gebracht werd zonder diepgang en waarbij ‘werkvoetbal’ niet in het woordenboek staat. Bij ADO werd juist de ene na de andere verse versterking gebracht (o.a. Bilate en Sleegers). Het was de eerste van deze twee die nog het dichtst bij de winnende treffer was, want zijn schot belandde via de paal in de handen van Havekotte, die zich vlak voor tijd nog eens moest corrigeren om een enorme blunder te voorkomen.
Al met al is 2-2 uit bij ADO, dat een echte ‘do or die’-wedstrijd speelde een prima resultaat. Zeker met het vertoonde spel!
Volgende week Venlo thuis en die hebben een vormdipje. Oprollen die handel dus!