TERUGBLIK: Helmond Sport – FC Emmen (1-2)

Opnieuw een 1-2 nederlaag voor Helmond Sport. FC Emmen, waar onze spurs toch niet al te vaak van verliezen, weet dit keer wel te winnen en kukelt Helmond Sport daarmee uit het linkerrijtje. Op basis van de hele wedstrijd is de overwinning voor de Drentenaren terecht, maar toch had er meer in gezeten nadat Emmen het laatste kwart met een man minder speelde.

Peeters had een puzzel te leggen voor het treffen met de hoogst geklasseerde degradant. Mallahi zit een schorsing uit en daarnaast viel Ostrc op de donderdagtraining uit met een lichte kwetsuur. De vervanger van laatstgenoemde, Michel Ludwig, maakte een prima indruk bij zijn basisdebuut. De positie van Mallahi werd opgevangen door Joeri Schroijen, die vanaf de linksback positie werd doorgeschoven naar de voorhoede. De plek linksachterin werd weer ingenomen door Mees Kreekels. Het moet toch te denken geven aan Gabriël Culhaci, Michael Chacon en Peter van Ooijen, die dus blijkbaar op hun positie niet eens meer tweede keus zijn.

In de eerste helft kreeg Helmond Sport te maken met een makkelijk voetballend FC Emmen. De thuisploeg kwam eigenlijk niet in het spel voor en kwam niet verder dan een kopkansje voor Van den Hurk, die de voorkeur kreeg boven Lorentzen.

De bezoekers weten het doel van Van der Steen wel veelvuldig te vinden en tweemaal met succes. Onverdiend was het zeker niet, maar onnodig wel. Aan de openingstreffer hing een nadrukkelijke buitenspellucht en bij de tweede goal had onze aanvoerder een negatieve hoofdrol, want hij loste een bal die toch simpel te vangen leek.

Een ogenschijnlijk kansloze nederlaag lonkt, maar toch wordt Helmond Sport halverwege de tweede helft behoorlijk geholpen: Van den Hurk werd gevloerd in de zestien door de enige man met geel achter zijn naam. Een strafschop en een man minder. Kaars benutte het buitenkansje. Een Helmondse belegering voor het doel van Emmen volgt, maar de bezoekers houden stand en winnen dus de wedstrijd.

Een periode van lastige wedstrijden volgt: Jong Ajax uit, ADO & MVV thuis, Willem II uit en vervolgens komt Roda op bezoek. Het is te hopen dat Helmond Sport de vorm snel terug vindt, anders moet je wellicht toch nog gaan spreken van een teleurstellende eerste seizoenshelft.