TERUGBLIK: Helmond Sport – FC Eindhoven (1-0)

ALEC VAN HOOOOOOOOOOREEEEEENBEEEECCCCCKKKKKKKKK.
De wedstrijd is dood en begraven, het lijkt in alle opzichten af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel… tot de 90e minuut. Helmond Sport krijgt vanaf rechts een corner te nemen. Ruud Swinkels zit mis en onze Jan Vertonghen aan de Bakelsedijk knikt ‘m tegen de touwen. HOPPPAAAAAAAA.
De derby gaat altijd gepaard met hoge verwachtingen. Als je naar het eerste kwartier keek, dan heb je toch het sterke vermoeden dat de spanning er goed op stond. Beide ploegen oogde nerveus, want er ging aan beide kanten meer mis dan goed.
Het meeste vuurwerk was van voor de wedstrijd, toen er een minuut stilte in acht genomen werd voor de recentelijk overleden Willy, Hans en Huub.

Na het nerveuze eerste kwartier kroop Helmond Sport uit de schulp en kreeg Jordy Thomassen in een relatief kort tijdsbestek drie grote kansen. Zijn eerste – op aangeven van Van Keilegom – werd geblockt, zijn tweede werd vanuit een lastige hoek gepakt door Swinkels en zijn derde poging werd wederom ternauwernood geblockt.
FC Eindhoven kon er weinig tegenover zetten, maar zou desondanks de beste kans van de eerste helft krijgen: een voorzet van rechts kon maar amper weggewerkt worden door Vereijken en het is dat Reith een voetje tussen de daaropvolgende rebound kreeg, anders had Eindhoven pardoes voorgestaan.
Gescoord werd er dus niet en dus gingen we rusten met de bekende brilstand.
Waar je dacht dat de tweede helft niet minder kon dan de eerste, slaagden beide ploegen er toch in een nog mindere helft af te werken. De kansjes – voor zover aanwezig – waren toch voor FC Eindhoven. Het enige wapenfeit dat Helmond Sport daar tegenover kon zetten was een schot van Loukili. Het laatste wapenfeit zou dus goud waard zijn. Bij het uitverdedigen raakte Amevor geblesseerd, dus de boomlange verdediger nam geen deel bij de corner.
Van Keilegom vond het hoofd van Alec van Hoorenbeeck en hij zorgde voor de 1-0 eindstand.