TERUGBLIK: FC Den Bosch – Helmond Sport (1-2)

Hoppaaaaaaaaa!
Het was in de eerste helft werkelijk niet aan te gluren, van twee kanten niet. De tweede helft was niet heel veel beter, maar wel een stuk aantrekkelijker. De eerste twee kansen waren gelijk raak, waarvan vooral de tweede van Loukili om door een ringetje te halen was. Den Bosch kwam gelijk na de 0-2 terug, wat nog voor een uiterst spannende slotfase zorgde, maar de drie punten gaan mee richting Helmond!
Wil Boessen – gelukkig weer terug na zijn afwezigheid van vorige week – had in de opstelling voor vanavond één puzzelstukje te wijzigen. Gaétan Bosiers had nog teveel last van de enkel om te kunnen spelen. Zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Sander Vereijken. Voor de rest speelden de inmiddels vertrouwde namen.
Helmond Sport moest het in Den Bosch doen zonder de nog altijd geblesseerde Joppen, Koot, Cetin en Van der Vorst.

Over de eerste helft kunnen we enorm kort zijn: die was van twee kanten beneden peil. Loukili schoot een vrije trap ‘n meter naast, Thomassen kopte een bal over en aan Bossche zijde krulde Felida een afstandsschot naast en daarmee hebben we alle ‘hoogtepunten’ wel benoemd. De niet meer dan logische ruststand was dan ook 0-0.
Na rust begon Den Bosch dreigend, maar desondanks was de eerste grote kans voor Helmond Sport. Na slordig balverlies van Den Bosch kon Thomassen de zestien in dribbelen, maar zijn inzet met links ging rakelings voorlangs.
Toch zou Helmond Sport enkele minuten later op voorsprong komen. Een pass van Duijvestijn werd door Van Keilegom prachtig meegenomen. Hij kapte de uitgekomen doelman Van der Steen uit en kon zo simpel de 0-1 binnen tikken.
Het zou de opmars zijn voor Helmond Sport naar meer: 5 minuten later veroverde Van der Sluijs de bal van de talmende Felida. Helmond Sport kreeg de bal bij Loukili, die op de rand van de zestien met een prachtig gekrulde bal de 0-2 achter Van der Steen schoot. Loukili, elke week toch de meest dreigende speler bij Helmond Sport, komt daarmee eindelijk van die hatelijke 0 goals af. Hopelijk de opmars naar meer. Hij heeft er absoluut de kwaliteiten voor.
Net als je denkt dat Helmond Sport daarmee een veilige marge opgebouwd had, was daar Jizz Hornkamp die namens FC Den Bosch in de 62e minuut de aansluitingstreffer op het bord had gezet. De Bossche spits kroop knap voor Van Hoorenbeeck, die er niet heel goed uit zag bij deze goal, en kon zo binnenkoppen.
De laatste 15 minuten moest Helmond Sport zich noodgedwongen beperken tot het tegenhouden van Den Bosch. Niet alleen vanwege het steeds verder drukken van FC Den Bosch, maar ook vanwege de tegenvallende inbreng van de aanvallend ingestelde wissels Theunissen, Goselink en Respen. Den Bosch zou nog één geweldige kans krijgen, via Don Bolsius, maar van Gassel voorkwam met een wereldredding de late gelijkmaker en dus gaan de punten mee terug de bus in naar Helmond: een heerlijke opsteker voor de ploeg van Boessen.