TERUGBLIK: FC Volendam – Helmond Sport (5-1)

Ai… Helmond Sport is vanavond in en tegen Volendam kei-hard met beide benen weer op de grond gezet. Volendam toonde zich (vooral in de tweede helft) vele malen beter dan Helmond Sport en liep uiteindelijk met duidelijke cijfers over Helmond Sport heen: 1-5.
Geflatteerd was de overwinning van Volendam allerminst, want met meer scherpte had de uitslag nog vele malen hoger uit kunnen pakken.
Het begin van Helmond Sport was nog wel aardig. Na enkele minuten kwam Helmond Sport wel goed weg, want Boyd Reith maakte hands in de zestien, maar scheidsrechter Van der Laan zag er geen penalty in.
De eerste de beste kans voor Helmond Sport trof doel: op aangeven van Duijvestijn was Van Keilegom trefzeker met een harde knal van buiten de zestien.
Later in de eerste helft kwam Helmond Sport in het stuk niet echt meer voor, maar desondanks kon Volendam niet profiteren en dus ging Helmond Sport nog met een voorsprong de rust in.
Ik heb geen idee wat Volendam-trainer Jonk in de kleedkamer tegen zijn spelers gezegd heeft, maar het zal ongetwijfeld een donderspeech geweest zijn als je ziet hoe Volendam uit de kleedkamer kwam.
Na amper twee minuten kreeg Volendam waar het eigenlijk al recht op had in de eerste helft: de gelijkmaker. Die goal was overigens wel van grote schoonheid: El Khadiri krulde de bal van ‘n meter of 22 schitterend om Van Gassel heen.
Na de Volendamse gelijkmaker wachtten 40 lange minuten waarin Volendam plankgas bleef geven. Ondanks dat Volendam een absoluut veldoverwicht had, gingen aan de goals persoonlijke fouten vooraf die je dit seizoen niet vaak zag bij Helmond Sport. Zo scoorde Volendam de 2-1 na een foutieve inspeelpass van Reith, kreeg Van der Sluijs klop bij een ouderwets potje sprinten voorafgaand aan de 3-1 en was Dzepar z’n man volledig kwijt, die uiteindelijk de volledig vrijstaande Mulattieri kon bedienen.
Er zou nog één Volendamse goal vallen die wederom gescoord werd door Mulatierri.
Het klinkt gek, maar Helmond Sport mag de Italiaanse spits van Volendam nog best dankbaar zijn, want hij had in z’n eentje zomaar 5, 6 of zelfs meer goals kunnen scoren, maar dat bleef Helmond Sport gelukkig bespaard.
De periodetitel aspiraties kunnen dus (voorlopig) de prullenbak in.
Misschien was het ook wel te mooi om waard te zijn, na al die seizoenen ellende.
Wat rest zijn nog 5 wedstrijdjes waarin Helmond Sport haar stinkende best zal moeten doen en dan kun je alleen maar hopen dat er toch nog een klein wondertje gebeurt.