TERUGBLIK: FC Volendam – Helmond Sport (4-1)

Een ontzettend naïef Helmond Sport krijgt in de eerste helft een flink pak slaag van FC Volendam. In de tweede helft werd de schade beperkt gehouden, maar een stevige 4-1 nederlaag is wat blijft staan.
Swinnen zal het zich ongetwijfeld anders voorgesteld hebben, zijn debuut. Helmond Sport probeerde het spel te maken in de eerste helft, onder andere door hoog druk te zetten en dat resulteerde in een 4-0 tussenstand na dik ’n half uur.
De wijze waarop dat gebeurde was naïef, want er lag ontzettend veel ruimte in de rug van de centrumverdedigers.
Aanvallend werden er echt wel wat kansen bij elkaar gevoetbald – onder andere voor Goselink en Seys – maar de manier waarop de Volendamse goals vallen is stuitend. Vooral de derde en vierde: Van Landschoot kan met een simpele overtreding de 3-0 voorkomen en even later kunnen vijf Volendammers uitbreken tegenover twee Helmondse verdedigers: 4-0.
In de tweede helft geloofde Volendam het wel, getuigende de instelling en wissels in de rust.
Helmond Sport speelde een stuk realistischer en meer vanuit de organisatie. Dat leverde uiteindelijk nog een goal op. Breugelmans kon na een knappe redding van Stankovic – niet z’n eerste – in een lege goal binnen prikken.
Zoals gezegd begon Helmond Sport ontzettend naïef vandaag en daarvoor kreeg het al snel de rekening gepresenteerd. De tweede helft was realistischer, al was die voetballend wat minder aantrekkelijk. De vraag is echter hoeveel waarde je hieraan moet hechten, aangezien Volendam het wel goed vond zo.