TERUGBLIK: Helmond Sport – Telstar (2-2)

Helmond Sport pakt vanavond een punt tegen Telstar en toch voelt het als een nederlaag.
Telstar speelt een uur lang met een man minder en Helmond heeft gewoon geen idee wat ze moeten doen. De 2-2 eindstand mag dan ook een grote teleurstelling genoemd worden.
Aan gastvrijheid geen gebrek in het SolarUnie Stadion: om de supporters weer welkom te heten ontvingen eenieder een worstenbroodje. Een mooi gebaar vanuit de club.
Dan door naar de minder mooie dingen, want het viel allemaal niet mee wat we voorgeschoteld kregen in de eerste helft. De meest simpele dingen fout, zowel aan de bal als zonder.
Het was dan ook niet gek dat Telstar met de eerste de beste kans de voorsprong pakte. Een voorzet van Wolters viel tussen Fosu-Mensah en Van der Meer in en werd knap door Smit binnengefrommeld, al had die nooit mogen vallen op deze manier.
Op het half uur werd Helmond Sport in het zadel geholpen door een domme actie van Tugarinov, die zich vergreep aan de doorgebroken Bastiaans.

Met een man meer kon Helmond Sport het spel wel maken en dat leverde al snel de nodige kansen op. Ondere andere voor onze topscorer, maar helaas: Van Landschoot ‘m op de lat.
De 1-1 bleef toch niet uit voor rust: een knappe actie van Bastiaans kwam terecht bij Van Keilegom, die ‘m van een meter of 16 binnen schoof en dus gingen de Helmonders al iets beter gemutst aan de thee.
Waar je een tot op het bot gemotiveerd Helmond Sport verwacht, kwam er een verbouwereerd elftal tevoorschijn. Sterker nog: na een dramatische crosspass op Vereijken kon Van Doorm zelfs de 1-2 maken.
Helmond Sport maakte dan nog wel 2-2, nadat Seys de vrijstaande Goselink had bediend en de bal hoog het doel in schoot.
Na de gelijkmaker was er nog genoeg tijd voor de winnende, maar het geloof leek niet aanwezig en ook de echte wil om deze pot nog over de streep te trekken ontbrak.