TERUGBLIK: FC Emmen – Helmond Sport (1-2)

Helmond Sport levert een geweldige teamprestatie door in Emmen met 1-2 te winnen. Jellert van Landschoot scoort in de blessuretijd van de eerste helft en doet dat in de blessuretijd van de tweede helft dunnetjes over.
Allereerst even een dik compliment aan FC Emmen voor hun gastvrijheid. Voor 8 supporters werd het uitvak gewoon netjes geopend, konden we gewoon eten en drinken krijgen en werden we zelfs netjes gefeliciteerd na de wedstrijd. Kortom: gewoon super en daar kunnen veel clubs wat van leren.
Een iets gewijzigd Helmond Sport stond aan de aftrap in de Oude Meerdijk. De afwezige Maxime de Bie werd vervangen door Paul Fosu-Mensah en daarnaast keerde Defise terug in de basis ten faveure van Arno van Keilegom.
In de eerste helft had Helmond Sport het moeilijk met de gasten, die een veldoverwicht hadden. Na ‘n klein kwartier wist Havekotte zich te onderscheiden door een lage schuiver uit de benedenhoek te tikken.
Helmond Sport kwam er wel een aantal keren dreigend uit, maar tot kansen leidde dat echter niet. Datzelfde gold voor Emmen: ondanks een veldoverwicht wisten zij het Havekotte amper lastig te maken.

De eerste helft leek met een 0-0 stand beklonken, totdat ex-Helmond Sport-verdediger Jeroen Veldmate met een kopbal Van Landschoot alleen voor de keeper zette en hij rondde knap af, waardoor Helmond Sport met een voorsprong de kleedkamer in ging.
In de tweede helft verwacht je dus een stormachtig FC Emmen, dat zowel in de strijd om plek 2, maar zeker ook in de strijd om de periode die drie punten hard nodig had. Het duurde een kwartier voordat de Drentse storm begon op te komen. Telkens had Helmond Sport – en dat met name Robin van der Meer – een antwoord.
De 1-1 hing al lang in de lucht toen Emmen een corner te nemen kreeg, die door Araujo in het dak van het doel gekopt werd.
Emmen had niks aan gelijkspel, dus gingen ze vol voor de overwinning in de zes minuten durende blessuretijd, met voor hen alle gevolgen van dien. Ilias Breugelmans stak met een gevoelig balletje Boyd Reith weg, die lang wachtte totdat de bij de tweede paal vrijstaande Jellert van Landschoot naar binnen getrokken was. De bal was loepzuiver en dus kon Van Landschoot niets anders doen dan de bal kei-hard binnenkijlen.