TERUGBLIK: FC Groningen – Helmond Sport (0-0)

500 kilometer rijden, ruim zeven uur in de bus, een onverwacht resultaat(je) en zeer gastvrij ontvangst van FC Groningen. In een tijd waarin (uit)supporters onder een vergrootglas liggen en steeds meer stemmen op gaan voor een algeheel verbod, laat FC Groningen zien hoe het ook kan: welkom geheten met een aantal posters en tot tweemaal toe bediend met een schaal bittergarnituur. Een voorbeeld voor velen

Niet alleen langs het veld goede service van de Groningers, ook daarbinnen hielp de groen-witte formatie een handje, want FC Groningen haalde niet het niveau dat ze
bijvoorbeeld afgelopen zondag nog haalden tegen FC Eindhoven. Een fijne bijkomstigheid, want Helmond Sport heeft het de laatste maanden toch al zo lastig in duels buitenshuis. Het is op z’n zachtst gezegd merkwaardig dat men in Helmond net iets extra’s kan brengen, daar waar dat in een ander stadion maar zelden lukt.

Helmond Sport had het strijdplan iets aangepast om de Groningse aanval te beteugelen. Zo speelde de ploeg van Bob Peeters met een vijfkoppige verdediging. De Helmondse defensie stond goed, want ondanks een veldoverwicht en het meeste balbezit, gaf de laatste linie eigenlijk niets weg. Daarbij creëerde het zelf – met name in de omschakeling – de nodige kansen. Met een beetje mazzel had je zelfs met de overwinning naar huis kunnen gaan, maar het mocht niet zo zijn. Op slag van rust was Botos nog het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet ketste via de binnenkant van de paal het doel uit. Na de rust had onze topscorer nog een prima mogelijkheid op een treffer, maar zijn een-op-een werd gekeerd door de Groningse doelman.

Al met al een prima resultaat voor Helmond Sport in een uitwedstrijd waar je misschien wel een nederlaag had ingecalculeerd. Mooie bijkomstigheid is dat het gros van de concurrentie punten heeft laten liggen. Zowel MVV, VVV als FC Eindhoven speelden gelijk en dus is er nog steeds een sprankje hoop.
Dan moet er volgende week echter wel gewonnen worden, als VVV op bezoek komt.