TERUGBLIK: Almere City FC – Helmond Sport (3-0)

Tsjaa.. wat moeten we er nog van zeggen. Waar Helmond Sport tegen Volendam nog aardig voor de dag kwam en waar tegen Emmen nog resultaat geboekt werd, leek het vanavond nergens op wat de formatie van Sven Swinnen presenteerde.
Almere wint zonder dat het zelf goed speelde kinderlijk eenvoudig met 3-0.

Almere en Helmond oogden gewaagd aan elkaar. Seys had een goede kans op de 0-1 en Almere zette daar een schuiver tegenover van Receveur.
Het was een cadeautje van scheidsrechter Vos die de wedstrijd over het dode punt heen hielp. Een lichte overtreding van Lion werd bestraft met een penalty en deze werd door good old Lance Duijvestijn binnengeschoten.
De 1-0 voorsprong leek de ruststand te worden, totdat op slag van rust Lion de bal in eigen goal frommelde na een vrije trap vanaf de linker kant. Deze 2-0 ruststand was de nekslag voor Helmond Sport, zo leek ook later in de tweede helft.
In die tweede helft creëerde Helmond Sport namelijk niets meer. Almere scoorde al vrij snel 3-0 en speelde de wedstrijd nadien professioneel uit.
We kunnen er kort over zijn: kansloze vertoning van Helmondse zijde. Het kwaliteitsverschil was pijnlijk duidelijk, ondanks dat het verschil op de ranglijst anders doet vermoeden.