TERUGBLIK: Helmond Sport – VVV Venlo (1-1)

Het was weer een ouderwets avondje genieten op de Braak. Lekker rauw sfeertje, 11 rood-zwarte knokkertjes op het veld die een uiterst vermakelijke pot op de mat legden met een 1-1 gelijkspel als eindresultaat.
Het duurde tot speelronde 19 voor Helmond Sport om de eerste remise van het seizoen te laten noteren. Nu, in speelronde 36, staat de teller op 10 gelijke spelen. Enerzijds kan je stellen dat de ploeg van Bob ‘puntje pakken’ Peeters lastig te kloppen is, maar wat als Helmond Sport eens wat efficiënter met de kansen om ging…
Peeters heeft het inmiddels aardig op de rit met zijn ploeg. Het is tot op heden verdacht stil rondom zijn aflopende contract. Je bent geneigd te zeggen dat hij met beter materiaal (lees: killers voorin) wel meer wedstrijden gaat winnen.
 

Het is voor nu vooral afwachten wat er gaat gebeuren als het gaat om de positie van trainer voor het aankomende seizoen.
Goed, ook gisteren weer gelijk dus. Al met al een terechte uitslag, ook al geef je een bijna gratis tegendoelpunt weg. Van den Eynden maakte een voor hem zeldzame fout in de opbouw en dat strafte VVV keihard af. Niet lang daarna hielp Arias een gruwelijk grote kans om zeep, om vervolgens enkele seconden later een voorzet van Van Ooijen binnen te knikken. Je had er zelf nog wel een kunnen maken in ‘t laatste kwartier, maar daarvoor had Havekotte al met een aantal goede reddingen erger voorkomen.
Helmond Sport krijgt – ondanks dat het seizoen al ‘n week of 8 klaar is voor onze club – weer wat kleur op de wangen. Zo sluiten we deze voetbaljaargang toch nog af met een kleine glimlach, daar waar een einde met gefronste wenkbrauwen en chagrijn op de loer leek te liggen.
Aankomende week de laatste awayday van het seizoen en wel naar da dûrpke hierneffe.