TERUGBLIK: ADO Den Haag – Helmond Sport (2-1)

Denk je eindelijk dat die rottige blessuretijd eens een keer in je voordeel is, blijkt twee minuutjes later toch dat de blessuretijd je weer eens nekt. Helmond Sport maakt in een enerverende pot gelijk in de tweede minuut van de blessuretijd, maar ziet twee minuten later ADO alsnog de winnende maken. Zo laat Helmond Sport een verdiend punt uit de handen glippen en mag ADO stiekem nog dromen van directe promotie.
Het verschil in kwaliteit en het verschil op de ranglijst was op het veld lang niet altijd zichtbaar en dat gold op de tribune ook. Kansloos onderaan, nergens meer voor spelen en toch nemen we twee uitverkochte bussen mee naar een verre awayday. Mooi om te zien dat Helmond Sport ondanks het belabberde seizoen zoveel steun mag genieten van de achterban.
Goed, de wedstrijd dan. Helmond Sport begon brutaal aan de wedstrijd en was van de twee clubs toch de meest dreigende in het eerste half uur. Een grote kans voor Seys belandde in het zijnet en Van der Meer was meermaals dichtbij uit een van de vele corners die Helmond te nemen kreeg.

Na een half uur werd ADO wat sterker. Nadat eerst Janmaat al een goede kans miste, was het Ricardo Kishna die met de kop voor de 1-0 ruststand zorgde.
In de tweede helft was Helmond Sport via Seys dichtbij de gelijkmaker: een prachtige pass van de Bie zette de Belg alleen voor de keeper. Hij deed eigenlijk alles goed, maar de paal stond succes in de weg.
Zoals wel vaker dit seizoen zat het venijn in de staart van de wedstrijd. In de eerste minuut van de blessuretijd kreeg Helmond Sport een vrije trap te nemen aan de rechterkant van het veld. Deze werd door Seys ingebracht en verdween via een woud van benen uiteindelijk in het net.
1-1, niet eens onverdiend en gewoon loon naar werken. Wie Helmond Sport al langer kent dan vandaag, weet dat je dan altijd nog behoedzaam moet zijn en gisteren bleek waarom. In de laatste aanval van de wedstrijd legde Kishna de bal klaar voor Thomas Verheydt. Laatstgenoemde is een echte spits en hij schoot de bal kiezelhard, maar toch geplaatst in het hoekje achter een kansloze Havekotte.
Een ontzettend zure nederlaag, die helemaal past in het seizoen dat Helmond Sport draait. De sfeer in het stadion en in onze bus werd er ondanks alles niet minder op en dus kunnen we terugkijken op een geslaagde awayday, waarvan wij er hopelijk aankomend seizoen meer kunnen organiseren!
Waar wij terug kunnen kijken, kijkt Helmond Sport alvast vooruit naar aankomend seizoen. Zo werd spits Martijn Kaars al gehaald van FC Volendam. Daar zal het niet bij blijven, want achter de schermen gebeurt op het moment van alles, waar spoedig meer over naar buiten komt!
Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat er meer nieuws komt over aflopende contracten. Zo kan Helmond Sport de optie in het contract van bijvoorbeeld Dylan Seys nog altijd lichten. Dat is zeker de overweging waard, want een fitte Seys is een nachtmerrie voor elke verdediger en meerwaarde voor Helmond Sport!
Er komen mooie tijden aan voor onze club mensen!