TERUGBLIK: Telstar – Helmond Sport (2-2)

Helmond Sport heeft de ongeslagen status weten te behouden in Velsen. Een ogenschijnlijk kansloze achterstand werd op knappe wijze omgebogen naar een gelijkspel.
De (morele) matchwinner: Jelle Goselink.
In de eerste helft faalde hij hopeloos een op een met Telstar-goalie Doornebusch, maar in de tweede helft haalde hij z’n gram door de 2-2 tegen de touwen te schieten.
Zo fel als het vorige week was tegen ADO, zo slap begon men nu in Velsen.
Telstar had ’t betere van het spel en leek op voorsprong te komen nadat De Bie aan de noodrem trok.

De daaropvolgende vrije trap – die gelukkig ‘slechts’ met geel werd bestraft – vloog prachtig binnen, maar werd afgekeurd omdat de bal niet op de goede plek lag.
Het was uitstel van executie, want amper 5 minuten later hing de 1-0 alsnog in de touwen: Bensabouh schoot van ’n meter of 25 raak.
Nog geen twee minuten later was het wederom raak na een razendsnelle counter van Telstar. Dijkstra kapte de op volle snelheid inkomende Reith uit en schoot via een Helmonds been raak.
2-0 achter dus en nog geen echte kans gehad, dat waren de keiharde cijfers na ’n dik half uur voetballen.
Toch deed Helmond Sport uit het niets wat terug: Een corner van Van der Sluijs werd door Van Landschoot snoeihard binnen gekopt.
Op slag van rust had Goselink dé kans op de 2-2: hij ontsnapte aan de buitspelval en stond pardoes alleen voor de keeper, die hij wilde omspelen, maar hopeloos faalde door op de bal te gaan staan.
In de tweede helft een stuk minder attractieve wedstrijd. De dominantie die Telstar bij vlagen in de eerste helft had, was in de tweede helft geenszins zichtbaar.
Het was niet zo dat Helmond Sport wel de dominantie had, laatstaan de kansen, maar toch viel na dik 70 minuten de gelijkmaker: Reith bediende – na een goede combinatie – Goselink die zijn inzet via de binnenkant van de paal tegen de touwen zag slaan.
Een knappe ‘remontada’ al met al. Helmond Sport kreeg zelfs nog een kans op de 2-3, althans… die kans zou het kunnen krijgen, als men er voor gekozen had om bij een corner in blessuretijd gewoon de bal voor te slingeren, met lange mannen voorin, in plaats van de 2-2 te verdedigen en de bal bij de cornervlag af te schermen.
Een raar moment aan het einde van een al met al toch gekke wedstrijd.