TERUGBLIK: MVV – Helmond Sport (3-2)

Kent u dat verhaal van die ploeg die een veldoverwicht maar niet om kan zetten in doelpunten en dus resultaten?
Het is tot nu toe het verhaal van Helmond Sport.
Toegegeven: ook MVV had mogelijkheden, maar opnieuw was Helmond Sport de betere ploeg.
Toch houdt Helmond Sport ook aan deze wedstrijd 0 punten over. Om moedeloos van te worden.
In de eerste helft zagen we wat we in de voorgaande twee wedstrijden ook zagen: Helmond Sport was aan de bal de betere en creëerde ook de eerste kansjes.

Desalniettemin was het MVV dat hun eerste kans omzette in een goal: Ntelo ontsnapte aan de aandacht van het Helmondse centrum en kon een op een met Havekotte simpel afronden.
Het was een tik die Helmond Sport maar moeilijk leek te kunnen verwerken, want na een te korte pass van Van Landschoot en een te traag reagerende Van der Meer was het diezelfde Ntelo die Havekotte passeerde in de een op een.
Helmond Sport deed voor rust nog wat terug: Goselink knikte raak na een puike voorzet van Dean van der Sluijs.
In de tweede helft draaide Helmond de duimschroeven stevig aan wat er voor zorgde dat MVV nog amper van de eigen helft af kwam. Het was wachten op de 2-2 en die zou uiteindelijk ook vallen. Een perfect aangesneden voorzet van Seys, die lekker in viel, werd ingekopt door opnieuw Goselink.
Na de 2-2 kroop MVV weer uit de schulp, of misschien zakte Helmond wel weer in en dat resulteerde in de 3-2 voor MVV. Het was opnieuw Ntelo die aan de aandacht van het centrum was ontsnapt en opnieuw rondde hij knap af.
Opnieuw aan de bal prima, maar de manier waarop je de goals weg geeft is ronduit schandalig. Helmond Sport heeft een uiterst kwetsbaar centrum en daar betaalde het vandaag de prijs voor.
Alles bij elkaar in één woord: kut met hoofdletter ‘k’