TERUGBLIK: Helmond Sport – OSS’20

Helmond Sport heeft zojuist de oefenwedstrijd tegen Oss’20 met 3-0 gewonnen.

De wedstrijd – die aanvankelijk om 14:00 gepland stond, maar vanwege het warme weer om 11:00 begon – werd in 4 ‘helften’ van 20 minuten afgewerkt.

De opstelling was ten opzichte van woensdag iets veranderd: Guus Joppen stond rechtsback, wat betekende dat Kay van der Vorst doorschoof naar het middenveld, waardoor Loukili genoegen moest nemen met een plek op de bank.

De eerste twintig minuten gingen voorbij zonder dat er echt (grote) kansen gecreëerd werden. Oss kon lekker mee voetballen met Helmond Sport. Toch kwam Helmond Sport tegen ’t einde van de eerste helft op voorsprong. Een fout in de opbouw van Oss zorgde ervoor dat Van der Vorst Duijvestijn alleen voor de keeper kon zetten. Duijvestijn schoof beheerst in de korte hoek binnen.

Meteen na de rust was het opnieuw Duijvestijn die raak schoot: een prachtige combinatie tussen hem en Thomassen werd in twee instanties binnengewerkt.

Dat Duijvestijn en Thomassen elkaar makkelijk vinden bleek aan het begin van de derde helft. Een combinatie tussen opnieuw Thomassen en Duijvestijn zorgde ervoor dat Duijvestijn alleen voor de keeper stond. Die keeper trok aan de noodrem en dus ging de bal op de stip.
De penalty werd koelbloedig door Thomassen binnengewerkt.

In de vierde helft – die maar 10 minuten duurde – gebeurde verder niets noemenswaardigs en dus bleef het bij 3-0.

Degelijke wedstrijd van Helmond Sport, tegen een tegenstander die het Helmond in aanvallend opzicht niet echt lastig kon maken.
Volgende week zaterdag staat de een na laatste wedstrijd in de voorbereiding op het programma, in en tegen Gemert.