TERUGBLIK: Helmond Sport – Jong FC Utrecht (0-3)

Boessen sprak de hoop uit dat de wedstrijd van maandag een eenmalig dieptepunt was.
Niets is minder waar, want ook het Helmond Sport dat vandaag met 0-3 van Jong FC Utrecht verloor straalde een timide indruk uit.
Ondanks dat Utrecht zelf ook nauwelijks wat creëerde, maakte Helmond Sport zelf ook nauwelijks aanspraak op meer dan een nederlaag.
Helmond Sport mocht van FC Utrecht de bal hebben en daar deed het bijzonder weinig mee. Het tempo was ongekend laag en dus bleef Utrecht zonder moeite op de been.

Helmond Sport kreeg één kans: Goselink legde goed terug en Van Landschoot vond met een volley de vuisten van De Keijzer.
FC Utrecht zou ook één kans krijgen in de eerste helft en die viel er wel in. Een fantastische aanname van rechtsback Mokono werd uiteindelijk door diezelfde speler onder Havekotte de lange hoek in geschoten en dus keek Helmond Sport – totaal onnodig – tegen een achterstand aan bij de rust.
Vlak na rust was FC Utrecht er als de kippen bij om Helmond Sport een tik op de kin te geven: een teruggekopte bal van Venema werd door El Azrak met een schitterende volley tegen de touwen geschoten.
Helmond Sport probeerde van alles, op het laatst stonden er ongeveer 6 aanvallers in het veld, maar Helmond Sport had de geest niet en dus bleef de reactie die Boessen en wij wilden zien uit.
Sterker nog: Jong FC Utrecht scoorde nog eens en zette daarmee een uiterst geflatteerde 0-3 op het bord.