TERUGBLIK: FC Eindhoven – Helmond Sport (3-2)

Slap, inspiratieloos, ondermaats, totaal kut. Dat was wat Helmond Sport vandaag liet zien. De derby is – hoe pijnlijk ook – een terechte prooi voor de thuisploeg.
Aan de support lag het vandaag allesbehalve. Op de Bakelsedijk stond een flinke groep de spelersbus uit te zwaaien en ook in het uitvak hing een lekkere sfeer.
Voor de wedstrijd begon lieten beide groepen zich kritisch uit over de overtrokken (veiligheids)maatregelen die voor deze wedstrijd van kracht waren.
Afin, genoeg over het ‘regime’ van die busbaanrijder: door naar ’t voetballen, want Helmond Sport gaf ook voldoende aanleiding om kritisch te zijn. Helmond Sport kende een nerveuze start van de wedstrijd. Vooral Maxime de Bie, die tot tweemaal met kinderlijk eenvoudig balverlies een grote kans van de thuisploeg inleidde. Het was aan Mike Havekotte en aan slecht afwerken te danken dat Helmond Sport bij rust nog niet tegen een achterstand aan keek.

Kon Helmond Sport er dan helemaal niets tegenover zetten? Nou, één schot tussen de palen.
Het fijne daarvan is wel dat dat ene schot doel trof: Houttequiet legde breed in de zestien en Van Keilegom kon met een schuiver scoren.
Lang kon Helmond Sport niet van de voorsprong genieten, want nog geen twee minuten na de 0-1 kon Jort van der Sande de 1-1 ruststand op het bord schieten.
Eerlijkheid gebied te zeggen dat die gelijkmaker niets meer en minder dan terecht was.
Aan het begin van de tweede helft kwam Helmond Sport feller uit de kleedkamer, maar ondanks dat keken ze bij Helmond na een kwartier tegen een achterstand aan. Na een rare scheidsrechtersbal profiteerde de thuisploeg.
Na de 2-1 kon Helmond Sport ook maar weinig potten breken. Een aantal opzienbarende wissels (Hendrikx, in de spits waardoor Goselink naar links verhuisde bijvoorbeeld), haalden ook niets uit, want tien minuten voor tijd besliste de thuisploeg de wedstrijd – ondanks een late aansluitingstreffer van Van Landschoot – en dus rest ons niets anders dan de wonden likken.
Sluiten we wel nog even af met de complimenten voor de support vandaag, zowel in Helmond als daar, want die was echt fantastisch!