TERUGBLIK: Helmond Sport – Jong Ajax (3-1)

Ze hadden er een oranje-international, de zus van Urby Emanuelson en een aankoop van 2 miljoen voor nodig, maar het mocht niet baten. Helmond Sport speelde een prima wedstrijd en belangrijker nog: het beloonde zichzelf daarvoor. Jong Ajax werd vanavond in eigen huis volkomen terecht met 3-1 verslagen.
Boessen had z’n basiself flink gewijzigd ten opzichte van vorige week vrijdag.
De geblesseerde Houttequiet en Van Keilegom werden vervangen door Dolet en Bosiers.
Daarnaast werd Van Hove beloond voor z’n sterke invalbeurt vorige week, wat betekende dat Van der Sluijs genoegen moest nemen met een plek op de bank.
Voor het eerst een formatie met twee spitsen dus en dat viel al met al niet tegen.
Goselink had een voorzet van Van Hove voor het inschieten, maar maaide hopeloos over de bal heen.

Aan de andere kant werd enkele minuten later ook langs de bal gemaaid, door Van der Meer dit keer en zo frommelde de bal langs Havekotte.
Wederom een onnodige en misschien wel tekenende achterstand.
Helmond Sport bleef met vlagen aardig voetballen en kreeg op slag van rust dan ook loon naar werken. Vereijken stak Reith weg, hij legde breed op Van Landschoot en die schoot ‘m in twee instanties tegen de touwen achter Gorter.
Helmond Sport ging dus lekker de kleedkamer in, maar kwam nog lekkerder de kleedkamer uit: een teruggetrokken bal van Reith werd door Jossue Dolet achter Gorter geschoten.
Jong Ajax kwam zoals verwacht, maar kon maar nauwelijks kansen creëeren. Dat deed Helmond Sport ook niet, maar desondanks bouwde het wel de score uit: een corner werd door Van Landschoot kiezelhard in het dak van het doel geschoten, die een goede wedstrijd bekroont met twee goals.
Een nieuwe formatie vandaag met een aantal nieuwe namen: het wierp z’n vruchten af. Helmond lijkt in een 4-4-2 formatie – tenminste, daar leek het vandaag op – wat makkelijker tot voetballen te komen.
Kortom: voldoende aanleiding om op voort te borduren wat ons betreft!