TERUGBLIK: Almere City – Helmond Sport (2-0)

Helmond Sport heeft voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd verloren. Op bezoek in Almere werd het – ondanks een degelijke wedstrijd van Helmond Sport – 2-0 voor de nieuwe koploper van de KKD.
In de opstelling was een aantal wijzigingen doorgevoerd. De plek van de vorige week geblesseerd uitgevallen Joppen werd ingevuld door Dzepar. Diens plek op het middenveld werd weer ingenomen door Bosiers, die zijn sterke invalbeurten nu beloond zag worden met een basisplaats.
In de eerste helft werd al snel duidelijk dat beide ploegen wilden voetballen.
 
Het eerste gevaar in die eerste helft kwam van Almere City. Een door Verheydt doorgekopte bal werd op miraculeuze wijze niet door Hammouti binnen gegleden. De daaropvolgende kans was wel voor Helmond Sport. Bosiers stuurde Thomassen weg en hij testte met z’n linker de kwaliteiten van Almere- goalie Woud
Almere zou nog een grote kans krijgen via opnieuw Hammouti – die door een prachtige pass van Koolwijk alleen op Van Gassel werd gestuurd – maar Hammouti zag zijn inzet gekeerd worden door Van Gassel. Zonder doelpunten de kleedkamer in dus!
Aan het begin van de tweede helft begon Helmond Sport meteen furieus. Binnen enkele seconden had Van Keilegom het zijnet al geraakt. Nog geen minuut later leek Thomassen de 0-1 binnen getikt te hebben, maar de spits stond helaas luttele centimeters buitenspel.
Halverwege de eerste helft was het Almere dat op voorsprong kwam. Ahanach liep weg bij Stans, werd alleen voor Van Gassel gezet en rondde uiterst beheerst af.
Nog geen twee minuten later moest Van Gassel opnieuw vissen. Een schot van de rand van de zestien meter kon nog gepakt worden door Van Gassel, maar hij kon niet voorkomen dat Blackson de rebound binnen kon werken.
Voor Almere was de buit binnen en dus gebeurde er niet bijzonder veel meer. De kansjes die na de 2-0 nog volgden, waren voornamelijk voor Almere City.
Een nederlaag waar op basis van het wedstrijdverloop niet veel op af te dingen is. Het eerste uur was behoorlijk gelijkopgaand, maar het laatste half uur toonde Almere aan meer kwaliteit in de selectie te hebben.
Geen schande ze staan niet voor niets bovenaan nu.