TERUGBLIK: Jong FC Utrecht – Helmond Sport (3-2)

Het was onnodig, het was bij vlagen niet onaardig wat de Helmonders lieten zien, maar toch deelt Jong FC Utrecht de volgende tik uit aan de mannen van Boessen door met 3-2 te winnen.
Een aantal wijzigingen in de basis op een koud en winderig Sportpark Zoudenbalch: de geblesseerde Reith werd vervangen door Vereijken en daarnaast was er plek op het middenveld voor Beekman. Dit ging ten koste van Lion, die rust kreeg.
Jong FC Utrecht kwam sterk voor de dag in het begin van de wedstrijd. De aanwezigheid van Balk, St Jago en vooral Sylla – die normaliter bij het eerste spelen – zorgde voor een flinke kwaliteitsimpuls en daar had Helmond Sport het zwaar mee in het begin.
Vooral Mohamed Mallahi maakte het gelegenheidrechtsback Vereijken behoorlijk lastig. Niet geheel toevallig stond hij ook aan de basis van de openingstreffer.

Via de kluts kreeg hij de bal mee, waardoor hij een voorzet op het hoofd van Balk af kon leveren. De kopbal van Balk werd nog knap gepareerd door Havekotte, maar hij kon niet voorkomen dat Rijks de rebound binnen kon prikken.
Na de 1-0 kwam Helmond Sport wat beter in het spel, ook door een aantal gevaarlijke uitbraken via onder andere Dylan Seys.
Toch viel de gelijkmaker na een aanval over de andere kant: Van der Sluijs zette voor en Beekman vond met een puntgave kopbal het net.
Waar Helmond Sport de eerste helft dus aardig afsloot, begon het de tweede helft dramatisch. Slecht uitverdedigen en makkelijk uitgespeeld worden leidde tot een vroege 2-1 achterstand, want Schein rondde met een lage schuiver af.
Wat volgde was een gelijkopgaande tweede helft, waarin zowel Utrecht als Helmond Sport kansen kregen.
Uiteindelijk was het Goselink die vanuit de draai de uiterste hoek van het doel wist te vinden: 2-2
De wedstrijd kon uiteindelijk nog alle kanten op, maar hij viel voor Helmond Sport de verkeerde kant op: de weggestoken Balk werd in de zestien onderuit gehaald door de uitgekomen Havekotte. Hij kon nooit meer bij de bal, maar hij werd weldegelijk geraakt en dus ging de bal op 11 meter.
Sellouf faalde niet en zo nam Utrecht laat de voorsprong.
Een knotsgekke slotfase zou volgen: een kans op de volley, een Utrechtse counter werd voor leeg doel gemist en in de allerlaatste seconde leek Jarno Lion de gelijkmaker nog te produceren, maar Utrecht keeper Nijhuis voorkwam puntverlies.