TERUGBLIK: Helmond Sport – FC Volendam (0-1)

GEZOCHT: DOELPUNTEN!
Drie maal is geen scheepsrecht in Helmond. Ook vandaag krijgt Helmond Sport te weinig met een 0-1 nederlaag in blessuretijd.
Jordy Thomassen verzuimt om de winnende te scoren en 30 seconden later moet Van Gassel vissen.
De opstelling was sterk gewijzigd ten opzichte van het duel met FC Eindhoven vorige week. Zo keerde Dzepar terug op de plek van Vereijken en werd de linkerkant weer bezet door Van der Sluijs en Loukili, die beiden terugkeerden van lichte blessures.
In de eerste helft zagen we een uiterst gezapige pot. Er gebeurde niet bijzonder veel en dus was 0-0 een logische ruststand.
De kansen er wel waren, waren voor Volendam. Deul was dichtbij na een ingestudeerde vrije trap en op slag van rust rondde El Azzouzi een counter op bijzonder slordige wijze af.

De tweede helft ging eigenlijk verder daar waar de eerste helft op hield. Na een uur moesten Dzepar en Loukili het veld ruimen voor Bosiers en Vereijken. Dat zorgde direct voor leven in de Helmondse brouwerij, met een kopkans voor Thomassen en afstandsknallen van Stans en Bosiers.
De wedstrijd bloedde langzaamaan een beetje dood. Toch leek Jordy Thomassen Helmond Sport naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen te schieten. Hij leek één op één met de keeper te kunnen, maar hij produceerde slechts een rollertje. Doordat enkele spelers voorwaarts gerend waren om voor aansluiting te zorgen, lag er ruimte voor Volendam in de tegenstoot.
Het mannetje dat vrij stond was Nick Doodeman en hij kon in extremis de (lichtelijk onverdiende) overwinning tegen de touwen koppen.
De appels zijn zuur, enorm zuur in Helmond. Voetballend is het echt prima bij vlagen, echter ontbreekt het aan scorend vermogen binnen deze selectie.
Wat nog wel een vermelding verdient: Geatan Bosiers. De behendige middenvelder viel vandaag wederom sterk in en klopt daarmee toch nadrukkelijk op de deur om in aanmerking te komen voor een basisplek.
Hopelijk volgende week herstel, als de uiterst lastige uitwedstrijd bij Almere op het programma staat.