TERUGBLIK: FC Eindhoven – Helmond Sport (0-0)

Helmond Sport en FC Eindhoven hebben de derby doelpuntloos afgesloten.
In een niet heel aantrekkelijke pot waren de beste kansen voor Helmond Sport, maar net als zondag konnen onze ‘Spurs’ dat niet omzetten in een resultaat.

Tsjaa.. De opstelling.. Waar het ED gisteren nog berichtte dat iedereen 100% fit was, bleek vandaag al snel dat Loukili en Vd Sluijs niet fit waren. Daar kwam later Mutzers nog bij en als klap op de vuurpijl moest Stans verstek laten gaan, omdat zijn vriendin/vrouw aan het bevallen is.

In het begin van de eerste helft begon Helmond Sport sterk. Via een voorzet van Reith kon Respen met zijn kopbal Thomassen net niet bereiken. Even later was Reith zelf dichtbij met een schot op de rand van zestien, maar Swinkels had een parate redding in huis.

Halverwege de eerste helft toonde de thuisploeg wat meer lef aan de bal. Dat leverde via een afstandschot van Van der Sanden en de nodige scrimmages nog wel wat gevaar op, maar al met al was een doelpuntloze eerste helft niet misplaatst.

Het begin van de tweede helft was wederom voor Helmond Sport. De helft was amper begonnen of Van Keilegom had uit een counter Swinkels getest.
Niet veel later had Duijvestijn de 0-1 op zijn hoofd, maar helaas schampte hij de bal, waardoor deze voorlangs ging.

Helmond Sport zette door en was via Respen – die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Van Keilegom – bet dichtst bij de openingstreffer. Helaas was zijn lage schot onvoldoende in de hoek gericht, waardoor Swinkels redding kon brengen.

Eindhoven probeerde het in het laatste kwart van de wedstrijd wel, maar desondanks was de grootste kans in dit kwart voor Boyd Reith, die na een prachtige pass van Duijvestijn veel te wild in schoot en dus geen doel trof.

In de allerlaatste minuut van de blessuretijd leek het nog compleet fout te gaan voor Helmond Sport, maar een fantastische reflex met de voeten van Van Gassel voorkwam een uiterst onverdiende nederlaag.

0-0 tegen Eindhoven dus. Gezien alle personele problemen niet gek. Op naar vrijdag, dan komt het andere oranje op bezoek op de Braak.

Oh ja Kaj de Rooij, weet je wel, waar FC Eindhoven 8 ton voor wil hebben.
Hij bleek vandaag echt op het veld te staan!