TERUGBLIK: EVV Echt – Helmond Sport

Helmond Sport heeft vandaag de vierde wedstrijd gespeeld van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In en tegen de plaatselijke EVV uit Echt werd ruim en overtuigend gewonnen met 2-5.

Met EVV Echt trof Helmond Sport een derde divisionist (ter vergelijking: Gemert speelt in precies dezelfde competitie). Echt heeft een behoorlijk hoog ex-Fortuna-gehalte, zo hebben Rick Geenen en Bob Vankan nog voor de Fortunezen gespeeld, waar EVV-coach René Eijer ook nog een blauwe maandag hoofdtrainer was in Sittard.

Zoals al eerder deze voorbereiding koos Boessen ook vandaag voor een 4-3-3-formatie met een uiterst aanvallend middenveld. Zo stonden Duijvenstijn (vaak spelend als schaduwspits) en Vereijken (van nature buitenspeler) samen met Stans op het middenveld.
Verder was er plek in de basis voor de twee Belgische (mogelijke) huurspelers van KV Mechelen; De Bie vormde samen met Dzepar het centrum, terwijl Van Keilegom het vanaf rechtsbuiten mocht proberen.

De Bie had zich ongetwijfeld een beter debuut voorgesteld. De jonge Belg was debet aan beide tegengoals. In de eerste helft leidde hij slordig balverlies, waardoor Echt kon scoren. In de laatste minuut van de tweede helft ging hij wederom in de fout; een verkeerde pass op 5 meter van het eigen doel werd direct afgestraft en zo kon Echt de eindstand uiteindelijk op 2-5 bepalen.
Van Keilegom was had een aanzienlijk beter debuut, want hij wist meteen te scoren. Naast zijn goal viel Van Keilegom niet heel erg op.

Helmond Sport begon uitstekend aan de wedstrijd. De eerste de beste kans was dan ook meteen raak; een prima aangesneden voorzet van Dean van der Sluis werd door Lance Duijvenstijn binnengekopt. Na ruim ‘n half uur had Jordy Thomassen een prima actie in huis, die afgerond werd door een verdediger van Echt.
Enkele minuten na de 0-2 had Loukili een fantastische actie in huis. Hij bood Van Keilegom de mogelijkheid om de derde Helmondse goal te maken en die kans liet hij niet onbenut.
Zoals al eerder vermeld werd de ruststand bepaald door een Echtse treffer.

In de tweede helft vielen Joppen, Mutzers en Respen in.
Laatstgenoemde verzorgde in de 56e en 58e minuut een minicursus afstandsschietten. In de 56e minuut schoot hij met een strakke bal de 1-4 tegen de touwen. Twee minuten later – opnieuw met een afstandsschot – viel de 1-5 in de verre hoek.
De eindstand werd in de 90e minuut bepaald door Echt, dat balverlies genadeloos afgestraft had.

Je kon deze wedstrijd zien dat er steeds meer automatismen in het spel terug te zien zijn bij Helmond Sport. Daarbij lopen er nu jongens op het veld die een individuele actie in huis hebben (Loukili, Vereijken) en jongens met scorend vermogen (Duijvenstijn, Thomassen).
Aanstaande zaterdag mogen ze het nog eens laten zien, thuis tegen OSS’20.